| |

עוגת שוקולד לפסח גבוהה שנמסה בפה

מתכון קל וקליל לעוגת שוקלד כשרה לחג בטעם מהמם שלא תוכלו להבדיל!
בהשראת: עינת חנניה
ציון 4.62 על ידי 26 דירוגים
עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח שמשגעת את כל מי שטועם!

גבוהה, שוקולדית ופשוט נמסה בפה. מכינים מקמח כשר לפסח אבל נשארת באותו טעם מהמם שלא תוכלו להבדיל. מתכון קל וקליל שהכי מומלץ להכין למשפחה בחג ואז נותר רק להתענג משמחה!

ספר המתכונים של עינת חנניה

עוגת שוקולד לפסח גבוהה שנמסה בפה

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח גבוהה שנמסה בפה

מתכון קל וקליל לעוגת שוקלד כשרה לחג בטעם מהמם שלא תוכלו להבדיל!
ציון 4.62 על ידי 26 דירוגים
לדרג
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

כוס חד פעמי קר 180 מ"ל

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 1 כוס מים רותחים
  • חצי כוס קקאו
  • כוס שוקולית
  • כוס וחצי שמן
  • כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח כשר לפסח (או "כמו קמח תופח לפסח" או קמח רגיל )
  • 1.5 שקיות אבקת אפייה כשר לפסח
  • חצי כוס קוקוס (אפשר לוותר למי שלא אוהב)
  • כף תמצית וניל או 2 סוכר וניל
  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות

אופן ההכנה

  • מערבבים במיקסר או במטרפה ידנית ביצים, סוכר, קקאו, שוקולית, שמן, קוקוס ותמצית וניל
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב
  • בקערה או בסיר קטן שמים את קוביות השוקולד עם כוס מים רותחים ונערבב עד המסה מלאה של השוקולד ושופכים על העיסה המוכנה
  • נערבב היטב עד לאיחוד
  • נשמן תבנית מספר 26 בכל צורה שאוהבים או תבנית חד פעמית הסטנדרטית של העוגות ואופים בחום 170 מעלות כארבעים דקות או עד שהקיסם יוצא יבש
  • מוציאים עוגה מהתנור, מחוררים הרבה בעזרת שיפוד עץ ולשפוך כוס מים רותחים מעורבבים בכפית נס קפה עלית הפשוט
  • העוגה יוצאת גבוהה ועסיסית… ניתן לצפות גאנש שוקולד, קצפת, או מה שבא לכם.

הערות וטיפים

כמו קמח תופח לפסח
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד לפסח

היא לא יוצאת רטובה מדי אחרי ששופכים מים?
לא היא לא יוצאת רטובה (כמו שניתן לראות בתמונה).
איזה קמח משתמשים?
השתמשתי בקמח תופח לפסח של אסם. כמו בתמונה למעלה.
אפשר לוותר על אבקת האפייה? כי זה קמח תופח.
אני לא ויתרתי כוון שזה לא קמח רגיל.. שמתי גם וגם.
אפשר עם קמח מצה?
לא ניסיתי…אבל נראה לי שכן..קמח מצה טחון ממש
עוגת שוקולד לפסח גבוהה שנמסה בפה
צילום: עינת חנניה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

Similar Posts

19 Comments

  1. 5 stars
    ואו איזו עוגה!!!!!
    יצא גבוהה יפה והכי חשוב… טעימה!
    אין אין אין על המתכונים שלכם!!!!!!
    אני לפני הכל מחפשת כאן את מה שאני רוצה
    ותמיד יוצא אליפות
    🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
    😘😘😘😘😘😘😘

  2. 5 stars
    עוגה מדהימה וקלה להכנה.
    בפסח נהנינו ממנה ומאז אנחנו מכינים אותה עם קמח רגיל והיא יוצאת מעולה.

  3. 5 stars
    מתכון מצויין וקל להכנה
    העוגה רכה וטעימה
    לדעתי כדאי ליין במרכיבים את כוס המים …פחות בלבול
    תודה
    יש מתכון כזזה לקמח רגיל נכון ?

    1. היי מרדכי!
      אפשר להשתמש בקמח תפו"א אך העוגה לא תצא גבוהה כמו במתכון המקורי, אבל מה שבטוח הוא שהיא תהיה מאוד מאוד טעימה 🙂

  4. אפשר להפוך אותה לחלבית? עם שמנת מתוקה אחת מעורבבת עם השוקולד במקום 2 כוסות מים רותחים?
    כוס חלב עם נס קפה במקום מים?

    1. היי תמי,
      את בהחלט יכולה לעשות את השינויים שהצעת, אנחנו בטוחים שייצא לך נפלא 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?