עוגות וקינוחי קוקוסללא גלוטןמתכונים לפסחעוגותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד קוקוס חגיגית ללא גלוטן

החג בדיוק מאחורי הפינה וכדאי להכין עוגה שמתאימה! עוגת שוקולד קוקוס עשירה וחגיגית שמכינים ללא קמח מצה וללא גלוטן, מושלמת לפסח. שילוב מעניין ומהמם של שוקולד וקוקוס שנובע מכדורי קוקוס מופלאים שטבועים בעוגת שוקולד עסיסית ועשירה, ומתקבלת עוגה שפשוט נמסה בפה ועושה אושר בלב.

מתכון באדיבות: רוויטל עמיר והמערוך המקפץ – קרדיט על שיתוף המתכון ברשת.

מתכון: עוגת שוקולד קוקוס חגיגית ללא גלוטן

מצרכים 

6 ביצים גודל L
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
32 גרם קקאו (4 כפות)
60 גרם קמח תפוחי אדמה (6 כפות)
50 גרם קוקוס (1/2 כוס)
כדורי קוקוס
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
50 גרם חמאה
60 מ”ל חלב (1/4 כוס)
50 גרם אבקת סוכר
150 גרם קוקוס (1/2 1 כוסות)
ציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
3 כפות חלב
25 גרם שוקולד לבן מומס לעיטור


אופן הכנה 

  • נשמן היטב בחמאה רכה את תבנית האפייה ,מומלץ לחתוך נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ולהניח בפנים כדי שיהיה קל לשחרר את העוגה (אם אתם מגישים את העוגה על תחתית התבנית אין צורך בנייר האפייה) ,נניח את התבנית על נייר כסף ונרפד את התבנית מבחוץ כדי שלא יהיו נזילות במהלך האפייה מכיוון שתערובת העוגה נוזלית ולא מוצקה
  • נחמם תנור ל- 170 מעלות
  • נכין את כדורי הקוקוס, בקערת זכוכית נשים שוקולד לבן קצוץ דק,חלב,אבקת סוכר וחמאה. נכניס למיקרוגל בחום בינוני חצי דקה ונוסיף עוד חצי דקה לפי הצורך ,נערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וחלקה. נוסיף את הקוקוס ונערבב . נכסה בניילון נצמד ונעביר למקפיא
  • כעת נעבור לעוגת שוקולד, נמיס יחד חמאה ושוקולד מריר (במיקרוגל או על בן מארי)
  • נקציף ביצים שלמות ,קורט מלח וסוכר לקצף סמיך ובהיר (כחמש דקות הקצפה), נקפל את השוקולד לתוך תערובת הביצים ,אני עושה זאת בעזרת מטרפה בתנועות עדינות
  • לנפות קקאו וקמח תפוחי אדמה לתוך התערובת, נוסיף קוקוס ונקפל בעדינות לקבלת תערובת אחידה
  • נעביר את התערובת לתבנית.
  • נוציא את תערובת כדורי הקוקוס מהמקפיא וניצור 16 כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כשלושה עד ארבעה ס”מ) ואז נניח את הכדורים בתבנית על תערובת העוגה. נכניס לתנור לאפייה של כ- 40 דקות. לא להגיע למצב של קיסם יבש אלא קיסם עם מעט פירורים דביקים סביבו. נצנן היטב את העוגה
  • בזמן שהעוגה בתנור נכין כדורי קוקוס קטנים משארית תערובת הקוקוס ונשמור אותם במקרר עד שנקשט את העוגה
  • נכין כעת את ציפוי השוקולד, נמיס יחד שוקולד מריר קצוץ עם חמאה וחלב ונערבב היטב לקבלת תערובת חלקה
  • נעביר את העוגה לצלחת הגשה ולצפות בשוקולד
  • נניח את כדורי הקוקוס סביב העוגה וניצור פסים מעל בעזרת שוקולד לבן מומס
  • העוגה תישמר במקרר שבוע רצוי לאכול אותה בטמפרטורת החדר
  • מומלץ לפרוס את העוגה עם סכין שטבלנו במים רותחים (מנגבים את הסכין הרטוב במגבת נקייה)

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה תבנית משתמשים?
תשובה: תבנית בקוטר 26 ס”מ.

שאלה: אפשר לעשות את העוגה פרווה?
תשובה: אפשר להכין את העוגה בלי הכדורים ואין בעיה להכין אותה פרווה.

 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

 

עוגת שוקולד קוקוס חגיגית ללא גלוטן

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker