| |

מתכון לפסח לעוגיות אלפחורס

הגיע הזמן לפינוק, עוגיות אלפחורס האהובות כשרות לפסח. עוגיות אלה הן תענוג עם קפה בכל יום אחר, אז למה שהן לא יהיו גם בפסח? 
בהשראת: לינוי מלול
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
עוגיות אלפחורס מפנקות לפסח

הגיע הזמן לפינוק מהמם, עוגיות אלפחורס האהובות ועכשיו גם כשרות לפסח!

מכינים מבצק משגע שהכי נוח לעבודה וקורצים לעיגולים חמודים, מוציאים מהתנור ועושים סנדוויצ'ים מפנקים במלית מלטפת ורכה של ריבת חלב כשרה לפסח וקוקוס.

עוגיות אלה הן תענוג עם קפה בכל יום אחר, אז עם מתכון לפסח זה, למה שהן יהיו תענוג גם בחג?

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות אלפחורס מפנקות לפסח

מתכון לפסח לעוגיות אלפחורס

הגיע הזמן לפינוק, עוגיות אלפחורס האהובות כשרות לפסח. עוגיות אלה הן תענוג עם קפה בכל יום אחר, אז למה שהן לא יהיו גם בפסח? 
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: לינוי מלול

המצרכים

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס אבקת סוכר (אפשר פחות)
  • 1 3/4 כוסות קורנפלור
  • 1 1/3 כוסות קמח תפוח אדמה
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (100 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל

למילוי

  • קופסא ריבת חלב (כ-400 ג'. מומלץ בריבת חלב כשרה לפסח, היא נוזלית מדי לכן רצוי להכניס למקרר כדי שתתקשה)
  • קוקוס (לפי העין)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-160 מעלות
  • נכניס את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת בצק משי למגע.
  • מכינים מראש בצלחות נפרדות את הקורנפלור וקמח תפוח אדמה ולאט לאט מוסיפים.
  • אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף קמח תפוח אדמה.
  • נפזר מעט קמח על משטח העבודה, נרדד את הבצק וקורצים לעיגולים בעזרת חותכן.
  • אפשר להשתמש בגלגלת של פיצה לחיתוך ריבועים.
  • נניח את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה ונאפה במדף השלישי מלמעלה בתנור בערך 8 דקות.
  • אופים מגש מגש. כשמכינים מגש נוסף בינתיים הקודם נכנס לתנור.
  • מצננים את העוגיות ומרכיבים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגיות אלפחורס מפנקות לפסח
צילום: לינוי מלול

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון לפסח לעוגיות אלפחורס

Similar Posts

6 Comments

  1. הי?
    שתי שאלות… כמה עוגיות בערך יוצא ממתכון אחד?
    האם יש אפשרות להחליף את החמאה במחמאה?
    תודה מראש?

    1. היי עדי, יוצא כ 30-35 עוגיות מהמתכון. אפשר לנסות עם מחמאה רק לשים לב שהמילוי הוא חלבי ואפשר להחליף לממרח לוטוס אז. בהצלחה!

    1. היי ליטל, לא צויינה הכוס במתכון המקורי, במקרה כזה להשתמש בכוס אוניברסלית או כוס חד פעמית לשתייה חמה ולהקפיד על יחס נכון בין המצרכים השונים, בהצלחה!

    1. היי הדר,
      אפשר להחליף את הקורנפלור לקמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?