| | |

פיתות ביתיות רכות

מתכון קל וקליל לפיתות ביתיות שהכי כיף להכין עם המשפחה, ואז כבר לא צריך לקנות פיתות יותר!
בהשראת: עדי רות
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
פיתות ביתיות רכות ואווריריות

פיתות ביתיות מיוחדות שלא נתקלתם כמוהן מבצק רך ונוח לעבודה, שהכי כיף להכין ממנו פיתות רכות ואווריריות כמו ענן.

אפשרות להכין במחבת או בתנור כך שבשניהם יוצא טעים ברמות.

מתכון קל וקליל לפיתות ביתיות שהכי כיף להכין עם המשפחה ולהתענג מריח של מאפייה בבית, ואז כבר לא צריך לקנות פיתות יותר!

פיתות ביתיות רכות ואווריריות
צילום: עדי רות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

פיתות ביתיות רכות ואווריריות

פיתות ביתיות רכות

מתכון קל וקליל לפיתות ביתיות שהכי כיף להכין עם המשפחה, ואז כבר לא צריך לקנות פיתות יותר!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: עדי רות

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן
  • 3-2.5 כוסות מים חמים (לא רותחים)

אופן ההכנה

  • בקערה נשים קמח שמרים וסוכר ונערבב ואז נשים את המלח ונערבב.
  • נשים שמן ונערבב ורק אז את המים ולא בבת אחת אלא בהדרגה.
  • הבצק צריך להיות נוח רך אחיד ולא דביק ממש כמו פלסטלינה.
  • נלוש עשר דקות, אפשר לישה ביד ללא שום מיקסר.
  • נקמח את הבצק והקערה נעטוף בניילון ונתפיח שעה וחצי אחרי שהבצק תפח ונוריד אוויר ונחלק את הבצק בין 15-18 כדורים.
  • כל כדור נפתח עם מערוך לא נרדד דק מדי בכדי לתת לפיתות לתפוח.
  • נניח על משטח מקומח או תבנית מרופדת ונתפיח עוד 25 דקות.
  • נכניס לתנור שחומם מראש 220 מעלות בערך 5 דקות.
  • הפיתות צריכות להתנפח ולהיות זהובות.

הערות וטיפים

אפשר גם לעשות במחבת לחמם מחבת טפלון על להבה גבוהה חצי דקה מכל צד לעטוף את הפיתות במגבת 20 דק ורק אז ניתן לפתוח לא לפני להתאפק בסבלנות!!
כדי לשמור על טריות מומלץ להקפיא בתום האפייה טריות מובטחת כאילו הרגע יצאו מהתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פיתות ביתיות

אפשר שקית אחת של שמרית במקום השמרים היבשים?
בהחלט שקית שמרית שווה לשתי כפות שמרים יבשים.
אפייה רגילה או טורבו?
לאפות אפייה רגילה.
אפשר לאפות שני מגשים ביחד?
בשום פנים ואופן.
לא מורחים כלום מעל לפני האפייה ?
לא מורחים.

 

פיתות ביתיות רכות ואווריריות
צילום: עדי רות

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. 3 stars
    למה 3.5. כוסות מים? יצא לי מרק בצק ולא בצק. נאלצתי להוסיף כ-2.5 כוסות קמח כדי לא לאבד את החומרים ואיבדתי את הטעם. קיבלתי פיתות תפלות. ככה נותנים מתכון? ממש מאכזב.

    1. היי,
      אנחנו ממש מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהיתה לך עם המתכון.
      כדי שזה לא יקרה בפעם הבאה: את המים יש להוסיף בהדרגה, אף פעם לא בבת אחת, וכך יש שליטה מקסימלית על הכנת הבצק.
      דבר שני, אם מוסיפים בצק בכמות גדולה ובוחרים להציל אותו, כדאי להוסיף גם את שאר המצרכים כדי שלא ייצא תפל.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

    1. היי רינה,
      כדאי לעטוף אותן גם כשהן יוצאות מהתנור כדי לשמור על הלחות.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?