| | | |

קובה פטטה לפסח ממכרת

מתכון קל פשוט ברור וקליל שהכי כדאי להכין למשפחה לפסח ולהפתיע.
בהשראת: שרה קורן
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
מתכון קובה פטטה

על קובה פטטה פשוט לא מוותרים גם בפסח! לכן הבאנו לכם מתכון מיוחד לקובה פטטה כשרה לפסח שבכלל לא נופלת מהקובה הרגילה של כל השנה.

מכינים מקמח תפוחי אדמה במקום קמח רגיל, והטעם פשוט מושלם, אבל מומלץ להכפיל כמויות. מתכון קל וקליל שהכי כדאי להכין למשפחה לפסח ולהפתיע.

ספר המתכונים של שרה קורן

מתכון קובה פטטה
צילום: שרה קורן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון קובה פטטה

קובה פטטה לפסח ממכרת

מתכון קל פשוט ברור וקליל שהכי כדאי להכין למשפחה לפסח ולהפתיע.
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה קורן

ציוד

מחבת רחבה

המצרכים

לבצק:

  • 3 תפוחי אדמה ( גדולים)
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית בהרט
  • מלח ( לפי הטעם)

למלית:

  • 1 בצל
  • בשר בקר טחון / עוף טחון (250 גרם )
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית בהרט
  • מלח (לפי הטעם)

לטבילת הקובות:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה

אופן הכנת המלית:

  • במחבת רחבה נטגן את הבצל עד שהוא שקוף.
  • נוסיף בשר ותבלינים ונפורר את הבשר טוב טוב עם מזלג.
  • נטגן עד שהבשר שחום ומוכן ונעביר לצינון.

אופן הכנת הבצק:

  • נכין את תפוחי האדמה ונמעך לפירה.
  • נעביר את הפירה לקערה ונערבב עם שאר מצרכי הקובה עד לקבלת מרקם חלק.
  • מבצק הקובה ניצור עיגולים קטנים, כל עיגול נשטח על כף היד ונמלא בערך בכפית ממילוי הבשר. נסגור שוב לכדור ומשטחים.
  • נחמם שמן חצי עמוק במחבת רחבה.
  • נטבול כל קובה בביצה טרופה ונטגן משני הצדדים עד להזהבה, נעביר לנייר סופג ונגיש חם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון קובה פטטה
צילום: שרה קורן

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: קובה פטטה מתכון מאת: שרה קורן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?