מתכונים לפסחמנות ראשונות וסלטיםתוספות

קובה פטטה עירקית לפסח

על קובה פטטה פשוט לא מוותרים גם בפסח! לכן הבאנו לכם מתכון מיוחד לקובה פטטה כשרה לפסח שבכלל לא נופלת מהקובה הרגילה של כל השנה. מכינים מקמח תפוחי אדמה במקום קמח רגיל, והטעם פשוט מושלם, אבל מומלץ להכפיל כמויות. מתכון קל וקליל שהכי כדאי להכין למשפחה לפסח ולהפתיע.

 

 

מתכון באדיבות: שרה קורן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קובה פטטה לפסח

מצרכים 

לקובה פטטה
3 תפוחי אדמה גדולים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט
מלח לפי הטעם

למלית הבשר
1 בצל קוביות
250 גרם בשר בקר טחון או עוף טחון
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט
מלח לפי הטעם

לטבילת הקובות
ביצה טרופה


אופן הכנה 

  • קודם נתחיל בהכנת מילוי הבשר, במחבת רחבה נטגן את הבצל עד שהוא שקוף, ואז נוסיף בשר ותבלינים ונפורר את הבשר טוב טוב עם מזלג.
  • נטגן עד שהבשר שחום ומוכן ונעביר לצינון.
  • כעת נעבור לקובות, נכין את תפוחי האדמה ונמעך לפירה.
  • נעביר את הפירה לקערה ונערבב עם שאר מצרכי הקובה עד לקבלת מרקם חלק.
  • מבצק הקובה ניצור עיגולים קטנים, כל עיגול נשטח על כף היד ונמלא בערך בכפית ממילוי הבשר. נסגור שוב לכדור ומשטחים.
  • נחמם שמן חצי עמוק במחבת רחבה.
  • נטבול כל קובה בביצה טרופה ונטגן משני הצדדים עד להזהבה.
  • נעביר לנייר סופג ומגישים חם

 

עוד מתכונים מבוקשים:

קובה פטטה

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close