| | |

עוגת שמרים גבינה שבלולים

מתכון משוכלל אך פשוט וברור שהכי מומלץ להכין לשבת ואז נותר רק להתענג.
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
מאפה גבינה

שמרים גבינה – שבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים נוח והכי טעים שיש! מתכון פשוט וברור להכנה שחייבים להכין ולהתפנק בשבת בבוקר!

אין כמו מאפה גבינה לארוחת הבוקר, בייחוד כשמדובר במאפה העשוי מבצק שמרים, שמנמן וטעים. אז הפעם דאגנו לכם לאחד המאפים המפנקים שיש, שאפשר להכין אותו גם כמו עוגת שמרים גבינה ותקבלו מאפים אישיים משגעים!

מתכון ברור ומדויק ומי שיכין לפי המתכון יהנה כבר בשבת הקרובה ממאפה שאין פינוק גדול ממנו! כל כך טעימים שתצטרכו לחלק את המאפה האחרון כדי שלא יריבו עליו!

ספר המתכונים של פרח גבסו

עוגת שמרים גבינה
צילום: פרח גבסו

למה באמת כדאי לכם:

  • אין כמו עוגות שמרים, אבל שמרים גבינה זה הכי שיש!
  • מתכון פשוט שכולם יכולים להכין בבית בלי בעיה!
  • כל כך טעימים שמומלץ להכין כמות גדולה וליהנות מהם במשך כל השבת!
  • מאפה עשיר בגבינה איכותית ועשוי מבצק שמרים מפנק שאין לקנות כזה!

שורה תחתונה: תכינו מאפה שמרים גבינה ותשדרגו את השבת שלכם! כי יום בלי פינוקים זה לא שבת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מאפה גבינה

עוגת שמרים גבינה שבלולים

מתכון משוכלל אך פשוט וברור שהכי מומלץ להכין לשבת ואז נותר רק להתענג.
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ביצה ( M)
  • 4 כפות אבקת חלב
  • ½ קילו קמח
  • חמאה (40 גרם )
  • ¼ כפית מלח

להברשה:

  • 1 ביצה (טרופה)
  • חלב (מעט )
  • סוכר (מעט )
  • מלח (קורט)

למלית:

  • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם )
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • ביצה (אופציונלי)
  • 2 כוסות שוקולד צ׳יפס / צימוקים

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • תמצית וניל (מעט )

אופן ההכנה

  • בקערה נשפוך כוס מים, נוסיף שמרים וסוכר ונערבב מעט, נוסיף ביצה ונערבב שוב.
  • נוסיף אבקת חלב עם חצי קילו קמח ונערבב מעט, נוסיף חמאה רכה והמלח.
  • נתחיל ללוש בהפסקות של כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד - ונתפיח לשעה.
  • אחרי שהבצק מכפיל את נפחו נחלק את הבצק ל 2 כדורים שווים בגודל בינוני.
  • נרדד כל כדור לעלה דק ונמרח מהמילוי ואז נפזר שוקולד צ׳יפס או צימוקים.
  • נגלגל לרולדה ונחתוך עם סכין חדה לא משוננת לשבלולים, נניח בתבנית תנור(העמוקה) מרופדת בנייר אפיה.
  • ככה נכין את כל כמות הבצק, נניח מגבת נקיה על התבנית ונתפיח שוב לחצי שעה.
  • אחרי שהבצק מכפיל את ניפחו נבריש בביצה טרופה עם מעט חלב סוכר ומלח.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך חצי שעה או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפייה נכסה במגבת נקיה.
  • נכין את הסירופ על ידי הרתחת רכיבי הסירופ ונבריש את המאפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים גבינה

איפה ניתן לרכוש את אבקת החלב?
ניתן לרכוש את אבקת החלב בכל חנות המתמחה באפיה.
במה אפשר להחליף אבקת חלב?
פרמולה של תינוקות, אם לא אפשר לוותר.
האם אפשר גם בצק פריך מתוק של מעדנות? 
בצק פריך שונה מאוד מבצק שמרים, ככה שהתשובה שלי היא לא.
מים מהברז או מים פושרים?
רצוי פושרים.
מאפה גבינה
צילום: פרח גבסו

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

שמרים גבינה מתכון באדיבות: פרח גבסו

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בקבוצתה: “במטבח עם פרח

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?