מאפים ולחמיםמתכונים לשבועותעוגיות

שבלולי גבינה מתוקים

שבלולי גבינה מתוקים מבצק שמרים חלבי וחלומי שהכי כיף לעבוד איתו.. ממלאים במלית מלטפת של גבינה עם שוקולד צ’יפס פריכים או צימוקים, לוקחים ביס ומתפנקים ברגע שהכל נמס בפה. מתכון משוכלל אך פשוט וברור שהכי מומלץ להכין לשבת ואז נותר רק להתענג.

מתכון באדיבות: פרח גבסו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: שבלולי גבינה מתוקים

מצרכים 

*כוס המדידה היא כוס חד פעמי לשתייה חמה*

כוס מים.
כף שמרים יבשים.
4 כפות סוכר.
ביצה M.
4 כפות אבקת חלב.
חצי קילו קמח.
40 גרם חמאה.
רבע כפית מלח.
להברשה
ביצה טרופה
מעט חלב
מעט סוכר
מעט מלח.

למלית
500 גרם גבינה לבנה.
4 כפות פודינג וניל.
2 כפות סוכר.
אפשר להוסיף ביצה.
2 כוסות שוקולד צ׳יפס או צימוקים

לסירופ
כוס מים
כוס סוכר
מעט תמצית וניל איכותית.
כמה טיפות של לימון סחוט.


אופן הכנה 

  • חייבים להכין את הבצק לפי השלבים שהם כתובים
  • בקערה נשפוך כוס מים, נוסיף שמרים וסוכר ונערבב מעט.
  • נוסיף ביצה ונערבב שוב.
  • נוסיף אבקת חלב עם חצי קילו קמח ונערבב מעט.
  • נוסיף חמאה רכה והמלח.
  • נתחיל ללוש בהפסקות של כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • נתפיח לשעה.
  • אחרי שהבצק מכפיל את נפחו נחלק את הבצק ל 2 כדורים שווים בגודל בינוני.
  • נרדד כל כדור לעלה דק ונמרח מהמילוי ואז נפזר שוקולד צ׳יפס או צימוקים
  • נגלגל לרולדה ונחתוך עם סכין חדה לא משוננת לשבלולים, נניח בתבנית תנור(העמוקה) מרופדת בנייר אפיה.
  • ככה נכין את כל כמות הבצק.
  • נניח מגבת נקיה על התבנית ונתפיח שוב לחצי שעה.
  • אחרי שהבצק מכפיל את ניפחו נבריש בביצה טרופה עם מעט חלב סוכר ומלח.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך חצי שעה או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפיה נכסה במגבת נקיה.
  • נכין את הסירופ
  • נבריש את המאפה.

שאלות ותשובות

שאלה: איפה ניתן לרכוש את אבקת החלב?
תשובה: ניתן לרכוש את אבקת החלב בכל חנות המתמחה באפיה.

שאלה: במה אפשר להחליף אבקת חלב?
תשובה: פרמולה של תינוקות, אם לא אפשר לוותר.

שאלה: האם אפשר גם בצק פריך מתוק של מעדנות? 
תשובה: בצק פריך שונה מאוד מבצק שמרים, ככה שהתשובה שלי היא לא.

שאלה: מים מהברז או מים פושרים?
תשובה: רצוי פושרים.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

שבלולי גבינה מתוקים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close