| | | |

עוגת אלפחורס מפוארת ומרשימה

 עוגה מגרה ומושחתת שתגרום לכל מי שטועם להתמכר, במתכון קל וקליל שכל אחד יכול להכין.
בהשראת: הגר דהן
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
עוגת אלפחורס מפוארת

עוגת אלפרוס מפוארת למראה ועם טעם חלומי ומפנק! מתכון קל לעוגה משגעת שחייבים להכין לשבת ולהגשה באירוח!

אם בא לכם קצת לשבור שגרה ולגוון קצת את הטעמים שבין עוגות שוקולד, עוגות בחושות ועוגות גבינה אז יש לנו מתכון לעוגה שתפיל אתכם מהרגליים גם בזכות הטעם המיוחד שלה וגם בזכות המראה היוקרתי.

מתכון קל מאוד כמו כל עוגה של עצלנים, אבל הפעם העוגה מקבלת מראה חגיגי ומרשים ויש להם מפנק של קרם ריבת חלב. עוגה מטריפה שאפשר להכין גם פרווה וליהנות ממנה לאחר ארוחת השבת.

ספר המתכונים של הגר דהן

 

עוגת אלפחורס מפוארת
צילום: הגר דהן

למה באמת כדאי לכם:

  • מתכון קל ביותר, שלא תאמינו שיצאה לכם כזו עוגה בכזו קלות!
  • עוגה עם טעם ייחודי של קרם ריבת חלב והכי שוברת שגרה שיש!
  • עוגת אלפחורס מיוחדת מאוד למראה ותרשים את כל האורחים!
  • ניתן להמיר את החלב בקצפת צמחית ולהכין פרווה להגשה אחרי ארוחה בשרית!

 

שורה תחתונה: מבט אחד בתמונה וכבר ברור שתכינו עוגת אלפחורס מטריפה, וכבר בשבת הקרובה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת אלפחורס מפוארת

עוגת אלפחורס מפוארת ומרשימה

 עוגה מגרה ומושחתת שתגרום לכל מי שטועם להתמכר, במתכון קל וקליל שכל אחד יכול להכין.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: הגר דהן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 4 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 4 כפות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ריבת חלב (כמה שאוהבים)
  • 1 כוס קוקוס

לקרם:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף ריבת חלב

אופן ההכנה

  • נקציף טוב 4 חלבונים עם 4 כפות סוכר.
  • בהדרגה נוסיף 4 חלמונים, רבע כוס שמן, 4 כפות קמח, 1 אבקת אפיה, ונשפוך לתבנית.
  • נאפה רבע שעה בחום של 175 מעלות.
  • נעשה 2 טורטים כאלה.
  • נמרח ריבת חלב וחצי מכמות הקרם (מכינים קרם הרכיבים).
  • נסגור עם הטורט השני.
  • וככה לסיים עם אותה פעולה ראשונה.
  • ניקח כוס קוקוס ונקפיץ אותו על מחבת בלי שמן בכלל במשך דקה ונערבב.
  • לצפות בריבת חלב את מסגרת העוגה ונמלא בקוקוס שהקפצנו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת אלפחורס

את הכמות צריך להכפיל פי 2 בשביל 2 טורטים, או לחתוך את העוגה לשתיים?
אי אפשר לחתוך אותה זה טורט רך ממש, צריך להכין פעמיים ולא להכפיל. הכמות היא לטורט אחד צריך להכפיל בשביל 2.
האם הבלילה מספיקה לשני הטורטים?
כן.
אפשר לוותר על החלב שתהיה פרווה?
אפשר לשים קצפת צמחית וריבת חלב פרווה.
רק 3 כפות קמח זה מספיק לעוגה?
לטורט אחד כן.
עוגת אלפחורס מפוארת
צילום: הגר דהן
עוגת אלפחורס מפוארת
צילום: הגר דהן

רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: עוגת אלפחורס מתכון מאת: הגר דהן

Similar Posts

4 Comments

  1. מה גודל התבנית של הטורט?
    מה אופן הכנת הקרם?
    האם הריבת חלב צריכה להכנס לתוך בלילת הקרם?
    איך למרוח את ריבת החלב מסביב לעוגה? הרי זה דביק מאוד
    ולמה צריך להקפיץ קוקוס על המחבת
    אתם אלופים אך אשמח למתכון יותר ברור תודה רבה

    1. היי,
      נשמח לענות על שאלותייך:
      גודל התבנית הוא 22/24.
      יש ריבת חלב גם בבלילת הקרם, שאותו מכינים בסיר קטן על אש נמוכה ודואגים לערבב היטב עד לקבלת קרם אחיד.
      את ריבת החלב מורחים עם מרית, ואת הקוקוס לא חייבים להקפיץ, אפשר להשתמש בו כרגיל.
      בהצלחה 🙂

  2. לא הבנתי.
    את המצרכים של הקרם להקציף הכל ביחד?
    ובנוסף למרוח גם ריבת חלב?
    מה לעשות

    1. כשאת מורחת ריבת חלב שימי את הקרם בשקית זילוף תזלפי וככה יהיה לך קל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?