ארוחות צהרייםצמחוני

מתכון פסטה ביתית עם פטריות

את המתכון הזה אתם חייבים להכין לילדים! פסטה פנה עם פטריות בשילוב רוטב מטריף שנתפס היטב בה ואז יגרום לכם להתמכר. מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין ולקבל תבשיל שבא בול לארוחת צהריים משביעה שתעשה לכם את היום. 

מתכון באדיבות: לירון סימן טוב ומורן תורג’מן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מתכון פסטה ביתית עם פטריות

מצרכים 

פסטה פנה 500 גרם
1 בצל גדול חתוך לרצועות
2 שיני שום קצוצות
7 פיטריות טריות גדולות
3 כפות סויה
2 כפות טריאקי
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית מלאה מרק עוף
חצי כוס מים
מעט שמן זית
כוסברה טרייה


אופן הכנה 

  • במחבת רחבה נטגן את הבצל עד השחמה ואז נוסיף את השום ונטגן
  • נחתוך לחצי את הפטריות ואז לפרוסות ונוסיף לבצל
  • אחרי חמש דקות נוסיף 3 כפות סויה ו2 כפות טריאקי.
  • נוסיף מלח, פלפל שחור גרוס. מוסיפים גם כפית מלאה מרק עוף וחצי כוס מים.
  • את הפסטה המבושלת נוציא מסיר המים ונוסיף למחבת (אפשר לזלף מעל מעט שמן זית ולערב) 
  • להקפיץ עוד כמה דקות
  • לפזר כוסברה טרייה קצוצה לעיטור.

שאלות ותשובות

שאלה: כל המתכון זה על חבילה שלמה של פסטה?
תשובה: אני עשיתי חצי חבילה, אם רוצים לכמות של חבילה, נעשה  2 בצלים, שום לפי הטעם, ועוד 2 כפות מכל רוטב, אבקת מרק לא יותר מכפית כי הטעם דומיננטי, ויכולים להוסיף גם טיפה סילאן אם אוהבים.

שאלה: אפשר להוסיף עוד ירק או שזה גורע מהטעם?
תשובה: לדעתי אפשר, קישואים או גמבות יכולים להשתלב.

מתכון פסטה ביתית עם פטריות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker