ארוחות צהרייםבשר

חצילים ממולאים בבשר ורוטב עגבניות

תבשיל ארוחת צהריים שלמה ומשביעה מעולם אחר, גלילות חצילים ממולאים! חצילים מבושלים שמלפפים סביב מילוי חלומי של בשר טחון, בשילוב רוטב מלטף של עגבניות שרי. מתכון קל אך משוכלל שהכי מומלץ להכין לאירוח ולהדהים את האורחים.

 

 

מתכון באדיבות: תמי גבאי ביטון – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חצילים ממולאים בבשר ורוטב עגבניות

מצרכים 

3 חצילים גדולים ( לחצי קילו בשר)
שמן זית

מילוי החציל
חצי קילו בשר טחון (אפשר חצי עוף חצי בשר)
בצל גדול
תפוח אדמה
3 שיני שום
מלח
פלפל שחור
ראס אל חנות
כמון

לרוטב
10-15 עגבניות שרי
חצי ראש של שום
פלפל שחור
מלח
ראס אל חנות
כמון
פפריקה מתוקה
ומי שאוהב פיקנטי יכול להוסיף כף גדושה פפריקה חריפה
רבע כוס שמן
3-5 כוסות מים


אופן הכנה 

  • קודם כל נפרוס את החצילים לאורך, נמרח בשמן זית ונשים בתנור לחצי שעה או עד שמשחים (180-190 מעלות)
  • נעבור למילוי החציל,נשים בקערה את הבשר הטחון, נגרד בצל גדול קצוץ קצוץ, וגם נגרד תפוח אדמה, סוחטים אותם ושמים בקערה
  • נכתוש 3 שיני שום, ונוסיף לקערה
  • נתבל במלח, פלפל שחור, ראס אל חנות וכמון
  • נערבב טוב טוב ונניח במקרר למנוחה של כמה דקות
  • בינתיים נעבור לרוטב, נכין רוטב מהרכיבים, נבשלו לכמה דקות, בינתיים נמלא את החצילים (שמים בתחילת החציל קבב מוארך ומגלגלים לאורך)
  • נניח בעדינות בסיר, כשהפתח כלפי מטה ונבשל על להבה נמוכה (כדי שהחצילים לא יפתחו) בערך 40-50 דקות בישול

שאלות ותשובות

שאלה: לחתוך את החציל עבה?בתמונה הם נראים עבים יחסית?
תשובה: עובי של ס”מ אחד.  

שאלה: את החציל מטגנים קודם?
תשובה: לא, רק שמים בתנור.  

שאלה: צריך לטגן את הבשר לפני הבישול ?
תשובה:  לא , בישול בלבד.

שאלה: בלי רסק?
תשובה: לא שמים רסק, רק פפריקה מתוקה ועגבניות.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • דליה מדר : הנה אפרת העקרה הכנתי לך”
  • נטלי נקימס : תודה אחלה ריעיון נתת לי לשבת “

חצילים ממולאים בבשר ורוטב עגבניות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close