אין תבשיל מתאים יותר לחורף מקציצות עם אטריות! תבשיל קציצות בשריות עסיסיות עם אטריות טריות  המשודרגות ברוטב משגע שמעלה את הרמה, וכל זה בסיר אחד. מתכון פשוט וברור שכל אחד יכול להכין, ואז מקבלים ארוחה טעימה ומזינה שהכי מתאימה לימי החורף הקרירים האלה.

מתכון באדיבות: טלי דווידוב  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קציצות עם אטריות בסיר אחד

מצרכים 


לקציצות

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1בצל גדול קצוץ
  • 4 גבעולי סלרי קצוץ דק
  • חצי חב פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות קמח מצה/ פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כורכום
  • 2 כפות שמן
  • כפית אבקת שום.

לרוטב

  • 1 בצל גדול
  • 3 כפות שמן
  • כף מלח שטוחה
  • כפית כורכום
  • כף מרק עוף
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה/ יבשה
  • 4 כוסות מים

אטריות
400 גרם אטריות דקות


אופן הכנה 

  1. נתחיל בקציצות, נערבב כל הרכיבים בקערה. את הירק אפשר לטחון בבלנדר, ונוסיף לבשר את התבלינים ומעט שמן ונערבב היטב
  2.  נעבור לרוטב, נקצוץ את הבצל ונטגן עם 3 כפות שמן, נוסיף את התבלינים ואז נוסיף 4 כוסות מים ונגלגל קציצות, נכניס למרק לבישול 15 דקות.
  3. עכשיו כעבור 15 דקות נוסיף את האטריות לקציצות ( להוסיף מים במידת הצורך לגבהה התבשיל)
  4. נעטוף בנייר אפייה ונסגור עם מכסה סיר. עד 15 דקות בישול (סה”כ 30 דקות)

שאלות ותשובות

שאלה: האיטריות לא נדבקות לסיר כשהמים מתאדים?
תשובה: עדיף סיר שיש או טפלון ככה לא נדבק . זה מקבל את הטעם של הבשר והכל ביחד.

שאלה: קריטי העניין של הנייר אפייה? בשביל מה זה?
תשובה: א חייב נייר אפייה זה פשוט מבשל עם אדים מצויין בתוך הסיר.

שאלה: אזה איטריות הכנסת?
תשובה: אטריות ביצים דקות, כמו לפשטידה.

שאלה:  כמה מים מוסיפים?
תשובה: עד גובהה התבשיל.

שאלה: אפשר להכין עם אורז במקום אטריות?
תשובה: כן יוצא מעולה.

עוד מתכונים מבוקשים:

קציצות עם אטריות בסיר אחד

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!