| | | | |

עוגת שוקולד פרווה עשירה

עוגת שוקולד גם פרווה וגם עשירה ועסיסית, והכי חשוב - 10 דקות ומוכנה!
בהשראת: ציפי ששון
ציון 4.40 על ידי 66 דירוגים
עוגת שוקולד פרווה קלה ב 10 דקות!

נמאס לכם שכל פעם שמכינים עוגת שוקולד פרווה היא לוקחת הרבה זמן ובסוף יוצאת יבשה? לא צריך יותר לדאוג! עוגת שוקולד פרווה טעימה במיוחד ואוורירית וגם כן עסיסית (לא תרגישו הבדל!). עוגה קלה להכנה ממוצרים זולים שלכולם יש בבית, והטעם? ישאיר אתכם בהלם! מתכון מיוחד ומגרה מאוד שישנה לכם את הדעה הקדומה לגבי עוגות פרווה. ומעל הכל הכנת העוגה כולה לוקחת 10 דקות בלבד! למה אתם מחכים?

ספר המתכונים של ציפי ששון

עוגת שוקולד פרווה קלה להכנה

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד

  • הכי פשוטה שיש: גם אם אתם חדשים במטבח, אין מצב שלא תצא לכם עוגה מוצלחת!
  • עוגה פרווה: מה אכלתם? חלבי? בשרי? העוגה שחוסכת לכם כאב ראש מיותרים

  שורה תחתונה: מככבת כבר שנים ועכשיו אצלכם במטבח, חובה לנסות!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת שוקולד פרווה קלה ב 10 דקות!

עוגת שוקולד פרווה עשירה

עוגת שוקולד גם פרווה וגם עשירה ועסיסית, והכי חשוב - 10 דקות ומוכנה!
ציון 4.40 על ידי 66 דירוגים
לדרג
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 10 minutes
באדיבות: ציפי ששון

ציוד

תבנית 26 לעוגה
2 קערות לתערובות

המצרכים

להכנת העוגה:

  • 2.5 כוסות קמח תופח (או 2.5 כוסות קמח רגיל + 2.5 כפיות אבקת אפייה)
  • 1.5 כוסות סוכר
  • כוס קקאו (לא ממותק)
  • ½ כוס שוקולית
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 ביצים (טרופות)
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)

להכנת הגנאש:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (פרווה)
  • 1 קופסת שמנת צמחית

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • בקערה הראשונה לערבב את החומרים היבשים ( קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, סוכר וניל וסודה לשתייה)
  • בקערה השנייה לטרוף את החומרים הרטובים (ביצים, שמן, מים ותמצית וניל)
  • לשפוך את קערת הרטובים ליבשים תוך כדי ערבוב עד שהקמח יעלם ולא יותר.
  • ליצוק את בלילת העוגה לתבנית 26 משומנת ולאפות בתנור חם על 160 מעלות כ-45 דקות.

הכנת הגנאש:

  • כשהעוגה מוכנה מתחילים להכין את הגנאש ע"י חימום השמנת במיקרוגל כדקה ואז לשבור את השוקולד לקוביות ולהוסיף לתוך השמנת, נערבב היטב עד לבלילה חלקה וללא גושים
  • ליצוק את הגנאש על גבי העוגה באופן שווה, נעטר בקוקוס ובוטנים חצויים ונניח להתייצבות בטמפרטורת החדר או במקרר

הערות וטיפים

  • ניתן לקשט את העוגה למעלה במה שרוצים ולא רק בדברים הכתובים (לפי בטעם)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

עוגת שוקולד פרווה


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Tzipi Sasson

Similar Posts

24 Comments

  1. הי, מה זה כוס מדידה אוניברסלית? מאיפה קונים? זה כמו כוס חד פעמית לקפה? תודה

    1. היי מיכל,
      בכל סופר או חנות לכלי בית. תוכלי גם למצוא בחנויות באינטרנט 🙂

  2. 5 stars
    הי
    הכנתי את העוגה יצא מעולה תודה!
    רק עם אפשר לשאול באיזה גודל של כוס את משתמשת של כמה מ"ל?

    1. היי רות,
      שמחים שנהנית ממנה!
      השימוש במתכון הזה הוא בכוס מדידה אוניברסלית.
      את מוזמנת גם להעלות תמונות לקבוצה אם בא לך להשוויץ 🙂

  3. היי
    מכינה את העוגה באופן קבוע פשוט מתכון מושלם!
    הפעם אני רוצה לעשות אותה חלבית.. אז במקום שתי כוסות מים האם אפשר לשים שמנת מתוקה? אם כן כמה מ"ל שמנת? והאם יכול לצאת טעים להוסיף קצת קוקוס בבלילה?
    תודה רבה

    1. היי שיר,
      מעולה, שמחים שאתה נהנה ממנה!
      במקום שתי כוסות מים אפשר בהחלט לשים כוס וחצי עד שתי כוסות שמנת מתוקה.
      קוקוס בבלילה זה עניין של טעם, מי שאוהב בטוח שיהנה 🙂

  4. היי אשמח לעצה.
    הכנתי את העוגה לפי המתכון פעם אחת בתנור ללא טורבו, העוגה בתחילה נראתה מושלמת ואז גיליתי שבאמצע לא נאפתה מספיק. השארתי זמן נוסף ובסוף צנחה באמצע.

    בפעם השניה הכנתי עם טורבו והעוגה התבקעה בהתחלה בצדדים ואחכ פס בקע באמצע.
    מה אני עושה לא נכון?

    1. היי ענבל,
      האמת היא שאין צורך בטורבו, אנחנו ממליצים על אפייה רגילה.
      נשמח לעדכון בעוגה הבאה שאת מכינה!

  5. 5 stars
    וואו וואו וואו. כבר שנים שאני מנסה אינספור עוגות שוקולד – וזהו עכשיו הגעתי למתכון המושלם! יצאה עוגה רכה רטובה ועסיסית בטירוףףףף, לא היה לי שוקולית אז שמתי במקום קמח עם סוכר… כבר התחסלה חצי תבנית ועדיין לא נכנסה שבת!!!!!!!!
    תודה רבה לכם!!
    זהו זה העוגה שלי אני שומרת את המתכון הזה לתמיד.

  6. ברשימת המצרכים לא מוזכרת אבקת אפייה, באופן ההכנה כתוב אבקת אפייה, כמה צריך?

      1. היי מיכל,
        את צודקת, אבקת אפייה הופיעה בהוראות ההכנה אך לא ברשימת המצרכים.
        כמות אבקת אפייה למתכון הזה היא 2.5 כפיות.
        בהצלחה!

    1. הכנתי היום עם שינוי קל ויצאה מעולה
      1. הוספתי שקית אבקת אפייה ( לא מופיע במתכון).
      2. במקום 2 כוסות מים שמתי כוס אחת מים וכוס נוספת של מיץ תפוזים.
      מעל השוקולד קישטתי שליש בסוכריות צבעוניות, שליש בחלווה ושליש בקוקוס.
      בהחלט אאמץ את העוגה הזאת, תודה רבה.

      1. היי אילנית,
        מעולה! תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים ושמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
        את מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?