| | | | | |

מתכון לספינג' מרוקאי

סופגניות מרוקאיות מטוגנות, מבצק קל וכיף לעבודה אווריריות מבפנים וקריספיות ופריכות מבחוץ.
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.57 על ידי 108 דירוגים
מתכון לספינג' מרוקאי אוורירי בפנים קריספי מבחוץ

כשמריחים את החורף ישר מתחשק משהו אחד – ספינג' מרוקאי!

סופגניות מרוקאיות מטוגנות, מבצק קל וכיף לעבודה אווריריות מבפנים וקריספיות ופריכות מבחוץ.

מתכון קל ומפורט לספינג' שהכי מומלץ על הבוקר עם כוס תה.

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

מתכון לספינג' מרוקאי אוורירי בפנים קריספי מבחוץ
צילום: סוניה סאני בן הרוש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון לספינג' מרוקאי אוורירי בפנים קריספי מבחוץ

מתכון לספינג' מרוקאי

סופגניות מרוקאיות מטוגנות, מבצק קל וכיף לעבודה אווריריות מבפנים וקריספיות ופריכות מבחוץ.
ציון 4.57 על ידי 108 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

לבצק

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • ½ כוס מים פושרים (חד פעמי קר)
  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות ערק (חובה)
  • ½4 מים פושרים (כוס חד פעמי לשתייה קרה)
  • שמן

לסירופ

  • 2 כוסות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • בקערה ללישה נשים 2 כפות שמרים יבשים, 2 כפות גדושות סוכר, חצי כוס מים פושרים.
  • נערבב היטב ואז נכסה את הקערה וניתן לזה לנוח כ-10 דקות.
  • נערבב עם כף ונוסיף את שאר הרכיבים (כולל המים).
  • מתחילים ללוש את הכל לבצק אחיד משהו כמו 5 דקות.
  • נכסה ונניח להתפחה של 50 דקות עד שעה תלוי במזג האוויר.
  • עם יד טיפה משומנת נוציא אוויר מכל הכיוונים ונניח לתפיחה נוספת משהו כמו רבע שעה - עשרים דקות.
  • נחמם שמן עמוק ונשים בתוכו חתיכת גזר לשמירת שמן נקי.
  • עם ידיים מעט רטובות נקרוץ עיגולים, נעשה חור באמצע ונטגן עד להזהבה יפה משני הכיוונים על להבה בינונית.
  • חשוב להפוך רק פעם אחת, נחכה עד להזהבה יפה מלמטה, נהפוך ונטגן שוב להזהבה יפה מהצד השני.
  • נוציא למסננת ונעביר למגש עם נייר סופג.
  • נגיש עם סוכר או דבש , או סירופ, - מה שמעדיפים.

לסירופ

  • נמיס את הרכיבים על הגז עד לצמצום והסמכת הסירופ ואז לזגג
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לספינג' מרוקאי

ללוש בקערת המיקסר עם וו לישה או ביד בקערה רגיל?

אני אוהבת ללוש עם הידיים במיוחד שהבצק רך, אוהבת להרגיש את הבצק.

יש מצב לשים משהו במקום ערק?

לא מורגש הטעם בכלל, זה סופג את השמן וזה יוצא פשוט מושלם, נהנים מהספינג' בלי לקבל צרבת מהשמן.

על איזו להבה בכיריים את עושה האם על הלהבה הבינונית אש גבוהה או על הלהבה הגבוהה אש נמוכה?

אני מכינה על הגז הכי גדול עם להבה בנונית, חימום ראשוני של השמן על להבה גבוהה וברגע ששמתי את הספינג' הראשון וראיתי שהשמן רותח להנמיך ללהבה בינונית – לא נמוכה אחרת זה יספוג יותר שמן.

זה ניתן לאכילה רק באותו יום נכון?

טעים באותו יום נכון, אבל מניסיון כשנשאר לי מחממת למחרת בטוסטר אובן וזה כמו חדש אפילו יותר קריספי.


הבמה כולה שלכם:

"עכשיו הכנתי! יצא פצצה!!!!! תודה רבה!"

לילי אוב

"תודה על המתכון !!!! יצא מושלם!"

יעל גפה

"גם הכנתי"

שולה ברשישת

מתכון לספינג
צילום: סוניה סאני בן הרוש

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

20 Comments

  1. 5 stars
    כבר כמה פעמים הכנתי ספינג', אבל אף פעם לא יצא לי כ"כ מוצלח.מתכון מדוייק, טעים והכי מוצלח שהכנתי.
    יבורכו הידיים!
    תודה רבה על השיתוף!
    חנוכה שמח ובשורות טובות לכל עם ישראל 🙂

  2. 5 stars
    מתכון מעולהה
    הבצק אוורירי וטעיםם
    הערק והגזר חובה !!
    יוצא מושלםםם
    ממליצה בחום ❤️

  3. 5 stars
    אף פעם לא העזתי להכין ספינג׳ים. כל הספינג׳ים שאכלתי עד היום הרגשתי שביחד עם הספינג׳ אני שותה את השמן של הטיגון, ולכן הייתי בטוחה שגם לי זה יצא כל כך גרוע ופשוט לא הכנתי. עד שהגעתי למתכון הזה שהוא המתכון לספינג׳ים הראשון והכי מוצלח שעשיתי כל חיי: הספינגים יוצאים בלי בריכת שמן מבפנים, עם טעם נהדר, וההכנה קלה ופשוטה. הספינג׳ים מתנפחים יפה במחבת ויוצאים טעימים ומרשימים. מומלץ מאד מאד בחום רב!

    1. היי שרה,
      אמורים לצאת משהו בסביבות ה-30-40, תלוי כמובן בגודל שאת מכינה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ג'וד,
      תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון המקורי 🙂
      אנחנו שמחים מאוד שנהנית ממנו.
      אם בא לך לקבל מתכונים מעולים ישירות אליך כל יום, שווה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?