עוגיותמאפים ולחמיםמתכונים חורפייםמתכונים לחנוכה

ספינג’ עם בצק חלומי

כשמריחים את החורף ישר מתחשק משהו אחד – ספינג’ מרוקאי! סופגניות מרוקאיות מטוגנות, מבצק קל וכיף לעבודה שכולל שתי התפחות לקבלת אווריריות כמו ענן מבפנים וקריספיות ופריכות מבחוץ. מתכון קל ומפורט לספינג’ שהכי מומלץ על הבוקר עם כוס תה.

מתכון באדיבות: סוניה סאני בן הרוש – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: ספינג’ עם בצק חלומי

מצרכים 

2 כפות שמרים יבשים
2 כפות גדושות סוכר
חצי כוס מים פושרים (חד פעמי קר)
1 קילו קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כף שטוחה מלח
2 כפות ערק (חובה)
4 וחצי כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי לשתייה קרה)
שמן

לסירופ
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

  • בקערה ללישה נשים 2 כפות שמרים יבשים, 2 כפות גדושות סוכר, חצי כוס מים פושרים, נערבב היטב ואז נכסה את הקערה וניתן לזה לנוח כ-10 דקות.
  • אחרי זאת נערבב עם כף ונוסיף את שאר הרכיבים
  • מתחילים ללוש את הכל לבצק אחיד משהו כמו 5 דקות
  • נכסה ונניח להתפחה של 50 דקות עד שעה תלוי במזג האוויר
  • עם יד טיפה משומנת נוציא אוויר מכל הכיוונים ונניח לתפיחה נוספת משהו כמו רבע שעה עשרים דקות
  • נחמם שמן עמוק ונשים בתוכו חתיכת גזר לשמירת שמן נקי
  • עם ידיים מעט רטובות נקרוץ עיגולים, נעשה חור באמצע ונטגן עד להזהבה יפה משני הכיוונים על להבה בינונית
  • חשוב להפוך רק פעם אחת, נחכה עד להזהבה יפה מלמטה, נהפוך ונטגן שוב להזהבה יפה מהצד השני
  • נוציא למסננת ונעביר למגש עם נייר סופג
  • נגיש עם סוכר או דבש , מה שמעדיפים
  • אפשר להוסיף סירופ , נמיס את הרכיבים על הגז עד לצמצום והסמכת הסירופ ואז לזגג

שאלות ותשובות

שאלה: ללוש בקערת המיקסר עם וו לישה או ביד בקערה רגיל?
תשובה: אני אוהבת ללוש עם הידיים במיוחד שהבצק רך, אוהבת להרגיש את הבצק.

שאלה: יש מצב לשים משהו במקום ערק?
תשובה: לא מורגש הטעם בכלל, זה סופג את השמן וזה יוצא פשוט מושלם, נהנים מהספינג’ בלי לקבל צרבת מהשמן.

שאלה: באילו שמרים את משתמשת במתכון?
תשובה: בשמרים יבשים.

שאלה: על איזו להבה בכיריים את עושה האם על הלהבה הבינונית אש גבוהה או על הלהבה הגבוהה אש נמוכה?
תשובה: אני הכנתי על הראש הכי גדול עם להבה בנונית. חימום ראשוני של השמן על להבה גבוהה וברגע ששמתי את הספינג’ הראשון וראיתי שהשמן רותח הנמכתי ללהבה בינונית; לא נמוכה אחרת זה יספוג יותר שמן.  

שאלה: זה רק ניתן לאכילה באותו יום נכון?
תשובה: טעים באותו יום נכון, אבל מנסיון כשנשאר לי מחממת למחרת בטוסטר אובן וזה כמו חדש אפילו יותר קריספי.

תמונות ותגובות מהגולשים

  • לילי אוב : עכשיו הכנתי! יצא פצצה!!!!! תודה רבה”
  • יעל גפה : תודה על המתכון !!!! יצא מושלם”
  • שולה ברשישת : גם הכנתי”

 

עוד מתכונים מבוקשים:

ספינג' עם בצק חלומי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker