| | | |

עוגת גבינה עם פירות יער

שילוב מדהים של מרקמים וטעמים תחתית פתי בר עם ציפוי שמנת חמוצה בתוספת פירות יער מגרים.
בהשראת: מור ויצמן
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה שבדיוק יצאה מיצירת אומנות! עוגת גבינה עם פירות יער חגיגית ומדהימה

שילוב מדהים של מרקמים וטעמים של תחתית פתי בר עם ציפוי שמנת חמוצה ואז ענן מלטף של פירות יער מגרים,

וכל זה רק בקערה אחת ללא מיקסר ואז כל מה שנותר זה להכין ציפוי בזריזות, וזה כבר תירוץ להכין!

ספר המתכונים של מור ויצמן

מתכון עוגת גבינה
צילום: מור ויצמן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה עם פירות יער

שילוב מדהים של מרקמים וטעמים תחתית פתי בר עם ציפוי שמנת חמוצה בתוספת פירות יער מגרים.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: מור ויצמן

ציוד

תבנית 26

המצרכים

  • 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
  • 4 ביצים
  • 1 חבילה גבינה לבנה (750 גרם )
  • 1 חבילה גבינת שמנת נפוליאון (250 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ¾ כוס סוכר
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • ½ לימון (סחוט)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

לציפוי שמנת:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • 4 כפות סוכר
  • ½ לימון (סחוט)

ציפוי פירות יער :

  • 1 חבילה מיקס פירות יער קפואים (300 גרם)
  • אבקת סוכר (100 גרם )
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מים

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל- 200 מעלות.
  • נטחן פתי בר ונוסיף את החמאה המומסת.
  • נערבב טוב ונשטח בתבנית 26, ונכניס בינתיים למקפיא.
  • נערבב את המצרכים לפי הסדר לתערובת חלקה.
  • נוציא את התבנית מהמקפיא ונשפוך את תערובת הגבינה.
  • נכניס לאפייה למשך 20 דקות 200 מעלות טורבו ולאחר מכן נוריד ל- 150 מעלות קו תחתון קו עליון למשך שעה.

להכנת ציפוי השמנת:

  • נערבב טוב את המצרכים לתערובת חלקה.
  • נוציא את העוגה מהתנור ונצפה את העוגה ונכניס שוב לתנור על חום של 180 מעלות למשך 7 דקות.
  • לאחר מכן נוציא את העוגה ונמתין עד שתהיה בטמפרטורת החדר ואז נכניס למקרר למשך לילה.

להכנת ציפוי פירות יער:

  • נשים את הפירות יער עם אבקת הסוכר במחבת עד שמתרכך.
  • נערבב בצד קורנפלור עם מים ולימון ונערבב היטב.
  • נשפוך על הפירות יער ונערבב קצת, נכבה את האש ונניח בצד להתקררות מוחלטת.
  • נשפוך את הרוטב על העוגה ניישר ונכניס שוב למקרר למשך שעתיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון עוגת גבינה
צילום: מור ויצמן

שאלות נפוצות: עוגת גבינה

האם שמים תבנית עם מים חמים באפייה?
לא.
לאיזה חום מכניסים בהתחלה לפני ה 150?
בהתחלה טורבו 200 מעלות 20 דק' ואז תורידי ל150 קו תחתון קו עליון למשך שעה.
אפשר להשתמש בכל פירות קפואים אחרים? נניח אוכמניות?
כן בטח.
את בטוחה שלא צריך להקציף את השמנת המתוקה?
בטוחה.
העוגה לא צונחת אם מוציאים מהתנור מהר מדי?
לא.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון עוגת גבינה
צילום: ליאת צומעי

"עשיתי, נראה טוב!"
ליאת צומעי

מתכון עוגת גבינה
צילום: שרין עבד

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: עוגת גבינה מתכון מאת: Mor Weizman

 

Similar Posts

4 Comments

  1. רציתי לשאול מה זה אומר טורבו? המאוורר? או הקו עליון קו תחתון?
    וכל העוגות צריכות טורבו?
    תודה! רחלי

    1. היי רחלי,
      מצב טורבו הוא המאוורר (קו עליון ותחתון זו התוכנית המיועדת לצלייה של בשרים וירקות, בעיקר). במצב זה פועלים גוף החימום האחורי והמאוורר.
      תוכנית טורבו מצוינת לאפיית עוגות או כשרוצים לאפות מספר תבניות בו זמנית באופן אחיד מבלי לשנות את מיקומן תוך כדי האפייה.
      מקווים שהצלחנו לעזור 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?