| | |

לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין, ואז יככבו אצלכם הלחמניות כל שבת בריח של מאפיה בבית!
בהשראת: מור ויצמן
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

הכי כיף זה לאפות! אז קבלו מתכון קליל ללחמניות מתוקות נימוחות ורכות כמו ענן,

מבצק חלק ורך והכי קל לעבודה, עם ליטוף של דבש שמשדרג את המשחק.

מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין,

ואז יככבו אצלכם לחמניות אלה כל שבת עם ריח של מאפיה בבית!

לחמניות מתוקות
צילום: מור ויצמן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין, ואז יככבו אצלכם הלחמניות כל שבת בריח של מאפיה בבית!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
לדרג
כמות 15 לחמניות
באדיבות: מור ויצמן

המצרכים

לבצק:

  • קמח (420 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמרים (יבשים)
  • 1 חלמון
  • 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם)
  • ¼ 1 כוסות חלב (פושר)

להברשת הבצק:

  • 1 ביצה (טרופה להברשה)
  • 1 כף דבש

לסירופ:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

אופן ההכנה

  • במערבל חשמלי לערבל קמח סוכר ומלח.
  • נוסיף את השמרים ולערבל רבע דקה נוספת.
  • נוסיף את החלמון ונערבל.
  • נוסיף גם חמאה בהדרגה ונערבל.
  • נוסיף את החלב ונערבל כמה דקות לקבלת בצק רך וחלק.
  • לשמן קערה ולהניח את הבצק לתפיחה כשעה וחצי מכוסה בניילון נצמד.
  • נחלק ל-15 חתיכות וניצור כדורים קטנים.
  • נניח בתבנית משומנת לתפיחה שנייה.
  • לצפות בביצה הטרופה עם הדבש ולפזר שומשום.
  • לאפות בתנור שחומם ל-160 מעלות כחצי שעה או עד לצבע זהוב שחום.

סירופ:

  • בינתיים נכין את הסירופ על ידי הרתחת המים, הסוכר, והסוכר וניל עד לצמצומו.
  • נבריש את המאפה החם בשתי שכבות של הסירופ ונניח להתקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחמניות מתוקות נימוחות ורכות
צילום: מור ויצמן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

לחמניות מתוקות

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Mor Weizman

Similar Posts

2 Comments

    1. היי שירה!
      ההמלצה שלנו במתכון הזה היא לבחור בקמח רב תכליתי לאפייה ללא גלוטן.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?