עוגות שמריםמתכונים לשבועותעוגות גבינה

עוגת שמרים גבינה מיוחדת

כולם אוהבים בצק שמרים, ובצק שמרים דפוף עוד יותר! בצק שמרים גבינה מתוחכם שמבייש את שאר הקינוחים, זה לא עוד בצק רגיל, בצק זה מיוחד ודורש הכנה אחרת עם קצת יותר סבלנות, אבל בתמורה יוצא לכם בצק שמרים עם מלית מלטפת של גבינה שלא מהעולם הזה, מנסים פעם אחת ומתמכרים! אז בואו נכין.

מתכון באדיבות: אילנה אברהם – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמרים גבינה מיוחדת

מצרכים 

4 וחצי כוסות קמח
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
חצי כוס מים חמימים
כוס חלב חמים
רבע כפית מלח

לדיפוף הבצק
חצי כוס קמח
200 גרם חמאה מרוככת

מילוי גבינה (לשתי גלילות לפחות)
1 חבילה גבינת טוב טעם
2 קופסאות גבינה 5 אחוז
1 מיכל שמנת
3/4 כוס סוכר
ביצה טרופה
תמצית וניל
מעט גרד קליפת לימון
2 כפות אינסטנט וניל
3 כפות קורנפלור


אופן הכנה 

  • נתחיל בבצק, בקערה שמים השמרים עם כף סוכר וחצי כוס מים, נערבב היטב ולשהות כרבע שעה
  • נכניס למיקסר עם וו לישה: הקמח, הסוכר, הביצה, ונפעיל את המיקסר במהירות נמוכה. 
  • נוסיף השמרים והחלב בהדרגה, נוסיף את המלח ונמשיך ללוש כ 7-8 דקות, אם הבצק לא התגבש אז להוסיף עוד טיפה נוזלים.
  • עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לחצי שעה.
  • את החמאה והקמח לדיפוף מערבבים למשחה
  • נוציא את הבצק ונרדד לעלה בעובי של כחצי ס”מ, נמרח על כל העלה מלבד 3 ס”ם בשוליים. נקפל ולצבוט מסביב לסגירה, נרדד שוב למלבן ולקפל שליש שליש, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה מנוחה.
  • שוב לרדד ולקפל ושוב לעשות את אותה פעולה ולהכניס שוב למקרר למנוחה. 
  • אפשרי אחרי השלב הזה לעבוד עם הבצק, אבל לחזור שוב על פעולת הקיפול והבצק יהיה יותר קראנצ’י.
  • עם הכמות הזאת ניתן להכין 4 גלילות שנכנסות לאינגליש קייק, כמובן שלא חייבים למלא רק בגבינה
  • ממלאים לגלילה, מי שרוצה יכול לעצב כרצונו, נתפיח שעה, מורחים ביצה טרופה, ואז אופים עד להזהבה
  • מורחים סוכר בעוד העוגה חמה
  • אופן הכנה למילוי הגבינה: חבילה גבינת טוב טעם, 2 קופסאות גבינה 5 אחוז, מיכל שמנת. נניח אותם  לתוך מסננת לשעתיים לפחות, שיגירו הנוזלים.
  • להחזיר לקערה, נוסיף 3/4 כוס סוכר, חצי ביצה טרופה (את החצי השני לשמור להברשה על בגלילות), תמצית וניל, מעט גרד קליפת לימון, 2 כפות אינסטנט וניל, 3 כפות קורנפלור.
  • לערבב הכל ביחד, אם התערובת רכה להוסיף עוד קורנפלור או קמח.

שאלות ותשובות

שאלה: כמה שמרים?
תשובה: כף שמרים.

שאלה:  לגבי המילוי גם את השמנת לשים במסננת? זה לא נוזל החוצה?
תשובה: לא.

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker