מאפים ולחמים

לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

הכי כיף זה לאפות! אז קבלו מתכון קליל ללחמניות מתוקות נימוחות ורכות כמו ענן, מבצק חלק ורך והכי קל לעבודה, עם ליטוף של דבש שמשדרג את המשחק. מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין, ואז יככבו אצלכם לחמניות אלה כל שבת עם ריח של מאפיה בבית!

מתכון באדיבות: מור ויצמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

מצרכים 

420 גרם קמח
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
1 חלמון
100 גרם חמאה רכה
1 ו-1/4 כוסות חלב פושר

הברשת הבצק
1 ביצה טרופה להברשה
1 כף דבש

לסירופ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 שקית סוכר וניל


אופן הכנה 

  • במערבל חשמלי לערבל קמח סוכר ומלח, נוסיף את השמרים ולערבל רבע דקה נוספת
  • נוסיף את החלמון ונערבל
  • נוסיף גם חמאה בהדרגה ונערבל
  • נוסיף את החלב ונערבל כמה דקות לקבלת בצק רך וחלק
  • לשמן קערה ולהניח את הבצק לתפיחה כשעה וחצי מכוסה בניילון נצמד
  • נחלק ל-15 חתיכות וניצור כדורים קטנים
  • נניח בתבנית משומנת לתפיחה שנייה
  • לצפות בביצה הטרופה עם הדבש ולפזר שומשום
  • לאפות בתנור שחומם ל-160 מעלות כחצי שעה או עד לצבע זהוב שחום
  • בינתיים נכין את הסירופ על ידי הרתחת המים, הסוכר, והסוכר וניל עד לצמצומו
  • נבריש את המאפה החם בשתי שכבות של הסירופ ונניח להתקרר

שאלות ותשובות

שאלה: כמה זה 420 גרם קמח בכוסות?
תשובה: 3 כוסות זכוכית רגילות

עוד מתכונים מבוקשים:

 

לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

 

לחמניות מתוקות נימוחות ורכות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker