גם לכם נמאס מתבשילי עוף שגרתיים בלי טעם? אז קבלו חידוש, תבשיל עוף עם רוטב טעים ומתוחכם שישדרג לכם את התבשיל, מכינים משפע של ירק ומשקים בו את העופות ולבסוף נשים בתנור לקבלת צבעים מהממים. תבשיל עוף ברוטב מגרה שיגרום לילדים לחסל את הצלחת בשניות, מעדן אמיתי.

מתכון באדיבות: אילנית כרבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוף ברוטב מבלבל

מצרכים 

3 בצלים
6 שיני שום שלמות
שתי כפות סילאן
מעט כורכום
כמון
תבלין לשווארמה
חבילה של פטריות שמפיניון חתוכים לפרוסות
עוף
כוס וחצי מים רותחים
כף מרק עוף
פלפל שחור גרוס
קצת סילאן
שומשום לבן ושחור
פטרוזליה טרייה


אופן הכנה 

  • מנקים ושוטפים ומסננים איזה חלקי עוף שרוצים
  • מטגנים 3 בצלים חתוכים קטן, כשהן מזהיבות נוסיף 6 שיני שום שלמות ושתי כפות סילאן
  • מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה
  • מוסיפים מעט כורכום, כמון ותבלין לשוארמה , מוסיפים גם כן חבילה של פטריות שמפיניון חתוכים לפרוסות, ואז נבשל על אש נמוכה לעוד כעשר דקות
  • להוסיף את העופות עם כוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף, מפזרים פלפל שחור גרוס ומבשלים על אש נמוכה עד שהעוף רך ( מידי פעם משקים את העוף ברוטב)
  • כשהעוף כבר רך מזגגים סילאן, שומשום לבן ושחור ופטרוזליה טרייה ואז נכניס לכעשרים דקות לתנור ללא מכסה עד שהעוף ישחים.

שאלות ותשובות

שאלה: על איזה חום שמים בתנור?
תשובה: על 200 מעלות.

שאלה: לכסות את הסיר בזמן בישול העוף?
תשובה: לכסות בזמן הבישול על הגז.

שאלה: כמה זמן בערך עד לכניסה לתנור?
תשובה: לבשל בערך שעה ורבע על הגז תלוי בגודל העופות. 

שאלה: אי אפשר לוותר על מרק עוף? במקום זה לשים מלא תבלינים?
תשובה: לא צריך מלא תבלינים. אפשר לוותר על המרק העוף. 

שאלה: אפשר עם פרגית?
תשובה: אם עושים פרגית, לטגן אותה לבד על הפלנצ’ה ואז להוסיף לרוטב כשהוא כבר מוכן ולבשל אותה עם הרוטב כעשר דקות. כי כאשר מבשלים את הפרגית הרבה זמן היא מאבדת מעסיסיות שלה והופכת לגומי.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אינה גינת : רצתי והכנתי גם לשבת יצא מושללללםם!”

עוף ברוטב מבלבל

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!