עוגות גבינהמתכונים לשבועותעוגות

עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל

הגיע הזמן לחידוש! עוגת גבינה אפויה מהממת רכה כמו עננים, עם ציפוי קרם וניל איכותי. עוגה מרשימה, חגיגית, ומנצחת שתשדרג לכם את השבת כמו שצריך. מתכון קל וברור שילווה אתכם שנים רבות, כי מתכון מנצח כזה לא מחליפים!

מתכון באדיבות: מור ויצמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל

מצרכים 

1 קילו גבינה לבנה 9%
6 ביצים XL
כפית תמצית וניל איכותית
גרידת לימון מחצי לימון
1 כוס סוכר (לחלבונים)
3/4 סוכר לבלילה
6 כפות קורנפלור
5 כפות קמח
3/4 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת

לקרם
1 שמנת מתוקה
כוס חלב
1 פודינג וניל

טיפים:

  • גבינה בטמפרטורת החדר (שעתיים לפחות מחוץ למקרר)
  • תבנית עם מים רותחים בתחתית לאדים
  • לשמור על טמפרטורת התנור ובמידה והעוגה משחימה יותר מדי לשים מעליה נייר אפייה


אופן הכנה 

  • נפריד את הביצים, את הלבן נשים בקערה של המיקסר ונחכה, את הצהובים נשים בקערת נפרדת גדולה
  • בקערה של הצהובים, נכניס את הגבינה, 3/4 סוכר, גרידת לימון, והוניל. נערבב עם מטרפה ואחרי זאת מוסיפים את היבשים ( קמח וקורנפלור)
  • לאחר מכן מוסיפים את החלב והמסה מתאחדת, בסוף בזרם איטי מוסיפים את החמאה המומסת
  • נתחיל להקציף את החלבונים ביחד עם הכוס סוכר שנותרה, נקציף עד שנהיה עננים לבנים , שהקצף לא יהיה חזק מדי לאחר מכן מקפלים לתערובת שהבקערה בעדינות.
  • נחמם תנור ל-230 מעלות עם תבנית מים בתחתית
  • מכניסים את העוגה לתנור ל-10-12 דקות
  • מוציאים אותה וננמיך את התנור ל-180-170 מעלות ואז נאפה לעוד 50 דקות
  • לקרם מלמעלה, נקציף את המרכיבים לקרם ונשים.

שאלות ותשובות

שאלה: אופים אותה על טורבו?
תשובה: אכן.

שאלה: מה גודל התבנית?
תשובה: גודל 26.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל

 

 

עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker