| | | |

מתכון פחזניות קלות ומנצחות

מה יותר מושלם ממילוי מפנק ומלטף של קצפת נהדרת, קרם וניל קטיפתי או פטיסייר ענוג.
בהשראת: הילה סמוכה רשתי
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
מתכון פחזניות

בואו נדבר רגע על פחזניות… נכון כשאנחנו עוברים לידן בקונדיטוריה קשה לנו ממש להתעלם? נכון הן נראות כל כך מושלמות ושובבות, כל כך מפתות ומפנקות שכל מה שבא לנו זה לזלול את כל המגש וגם לקחת גם קצת הביתה?

אז… עכשיו הגיע הזמן להכין את הקינוח האולטימטיבי האהוב הזה גם בבית, ותתפלאו כמה זה קל ופשוט. נכון, אפייה היא מדע מדויק ובהכנת פחזניות צריך להקפיד על בצק מושלם ומדויק זה הסוד, ולנו יש מתכון קלאסי שפשוט מנצח כל פעם מחדש כבר עשרות שנים!

ומה יותר מושלם ממילוי מפנק ומלטף של קצפת נהדרת, קרם וניל קטיפתי או פטיסייר ענוג, או אולי בכלל ללכת על איזה מלית מלוחה ומפתה?

לא משנה במה תמלאו אותן כי המתכון הקל והקליל הזה של פחזניות נהדרות יקבלו כל תוספת באהבה ויחזירו לכם בביס חלומי ומיוחד בלי הרבה השקעה ובלי שום פשרות על טעם מושלם!

ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי

מתכון פחזניות
צילום: הילה סמוכי רשתי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון פחזניות

מתכון פחזניות קלות ומנצחות

מה יותר מושלם ממילוי מפנק ומלטף של קצפת נהדרת, קרם וניל קטיפתי או פטיסייר ענוג.
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם)
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים ( M)

אופן ההכנה

  • בסיר קטן לחמם חלב, סוכר, סוכר וניל וחמאה, להביא לרתיחה ולערבב עד להמסת הסוכר והחמאה.
  • מנמיכים את הלהבה ומוסיפים כוס קמח, תוך כדי ערבוב ובהדרגה, עד שנהיה גוש בצק שיתנתק מדפנות הסיר.
  • להעביר את גוש הבצק לקערת מיקסר ולצנן מעט.
  • מוסיפים ביצים וטורפים טוב טוב במיקסר עם וו גיטרה.
  • להעביר את תערובת הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב, ולזלף על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את הפחזניות כ-30 דקות, תלוי בתנור.
  • לאחר צינון מוחלט של הפחזניות לחתוך לרוחב ולמלא בקרם פטיסייר / קצפת. - ניתן גם לטבול את הפחזניות בשוקולד מומס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פחזניות 

במה אפשר להמיר את החמאה?
להמיר 100 גר' חמאה בחצי כוס שמן, יוצא מוצלח מאוד.
אפייה רגילה או טורבו?
עדיף טורבו הוא מייבש אותם אבל אם אין טורבו אפייה רגילה 180 מעלות.
מה זה לצנן את הבצק?
לקרר לפני הוספת הביצים שלא ייקרשו לנו.
איזה מילוי שמים?
אני מכינה קרם וניל או קרם פטיסייר. ניתן לגוון עם כל מילוי מלוח או מתוק.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון פחזניות
צילום: רונית חכמון עמירה

"יוצא נהדר עם שמן הנה לפניכם!"
רונית חכמון עמירה


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?