מצרכים 

מתכון מדהים לרוזלך קריספי ממולא בשפע של נוטלה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
בהשראת: טליה ימית בן לולו
ציון 3.45 על ידי 9 דירוגים
רוזלך

עוגיות רוזלך כל כך טעימות שפשוט משכרות לכם את החושים!

מתכון רוזלך שמתפצח בפה במילוי רך ומלטף של נוטלה.

רוזלך חלומי במתכון קל במיוחד שכל אחד יכול להכין והכי כיף לזלול ישר מהתנור!

ספר המתכונים של טליה ימית בן לולו

רוזלך
קרדיט: טליה ימית בן לולו

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?

רוזלך

מצרכים 

מתכון מדהים לרוזלך קריספי ממולא בשפע של נוטלה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
ציון 3.45 על ידי 9 דירוגים
לדרג
סוג: קינוח
באדיבות: טליה ימית בן לולו

ציוד

כוס מדידה- חד פעמי קר

המצרכים

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • כף שטוחה שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כוס שמן
  • נוטלה למריחה

אופן ההכנה

  • הכנת הבצק
  • נערבב במיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה את הקמח, מים ושמרים.
  • נוסיף את השמן בהדרגה ונלוש במשך 5 דקות.
  • נוסיף את המלח ונגביר למהירות גבוה, נלוש כ- 5דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
  • נניח מגבת מעל הקערה ונתפיח עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • נוציא את הבצק מהקערה, נוריד את האוויר מהבצק על ידי קיפולו.
  • נחלק את הבצק ל-4 כדורים שווים, נניח את הכדורים על משטח מקומח וניתן לכדורים לתפוח בשנית.
  • פתיחת הבצק
  • על גבי משטח מקומח היטב נרדד את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף
  • נמרח שכבה דקה של נוטלה ונגלגל, חותכים לגלילים ברוחב 2 ס"מ
  • אפייה
  • נחמם תנור מראש לחום גבוה של 200 מעלות ונאפה בין 20 ל-25 דקות עד שהבצק מוכן, תלוי בתנור שלכם.

הערות וטיפים

  • רוצים להכין ואין מיקסר? אפשר פשוט ללוש בידיים!
רוזלך
קרדיט: טליה ימית בן לולו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוזלך
קרדיט: טליה ימית בן לולו


שאלות נפוצות: רוזלך

הקופסה שונה של הנוטלה מאיפה?
זה קופסא של 3 קילו. אפשר לקנות מסוד הטעם.
כמה ימים זה נשמר?
עושים חצי כמות אוכלים את זה חם חם .מקסימום למחרת לחמם בתנור שוב ולא לשמור ליותר.
איך חותכים?
זה נחתך בקלות ממש, אם רך להוסיף מעט קמח לא יותר מידי שלא יצא אבן מהאפייה.

 


הבמה כולה שלכם:

"עשיתי גם אבל במקום שוקולד מרחתי ממרח מחרובים ויצא פצצה"

גלי

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

16 Comments

  1. 1 star
    לפני זמן קצר סיימתי את האפיה כמעט לפי המתכון, השינוי שעשיתי, אפיתי 30 דקות במקום 20 מכיוון שלאחר 20 דקות הצבע של העוגיות היה בהיר כל כך, נראה לא מוכן!
    מאוכזבת…פעם ראשונה שאני אופה לפי מתכון און ליין כשהתוצאה מאכזבת כל כך. יצאו לי עוגיות קשות כמו אבן. הוספתי מי סוכר כדי לרכך את העוגיות אך החלק החיצוני לא סופג את הרטיבות כלל ?
    שמתח לב שאין סוכר בבצק, זו טעות או מכוון?

    1. היי חנה,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך עם המתכון. נשמח לעזור כדי שלהבא זה יצליח:
      1. אם תסתכלי בתמונות של המתכון, תוכלי לראות הרוזלך בהירים מאוד. הם לא אמורים לקבל צבע, ולכן אפייה של 20-25 דקות מספיקה. אפייה ממושכת יותר תהפוך את הבצק לקשה מאוד, וזה אכן מה שיצא.
      2. אין צורך בסוכר בבצק מפני שהנוטלה מתוקה מספיק. אם את רוצה להוסיף סוכר לבצק, את כמובן יכולה לעשות זאת.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

      1. תודה רבה על תשובתך!
        טוב שאחרים ידעו על הניסיון שלי. גם אם העוגיות בהירות להוציא בזמן מהתנור ולא להמשיך לאפות…
        בפעם הבאה אכן אוסיף סוכר לבצק 🙂

  2. 1 star
    טוב משהו ממש לא תקין במתכון, בכמויות של הבצק. זה ממש נוזלי, 6 כוסות קמח ו 3 כוסות מים. גם 2.5 כוסות מים זה יוצא נוזלי. נאלצתי להוסיף מלא קמח למיקסר (כמובן שכבר ויתרתי על השקילה בשלב הזה) העיקר שיפרד כבר מדפנות הקערה. בטח ובטח שלא ניתן ללוש ללא מיקסר, אז חבל שזה כתוב כאן. במקום מתכון פשוט (כמובטח) ומדוייק זה נראה כמו המלצה לכמויות. אכזבה!!

    1. היי דורית!
      ממש מתנצלים שהתאכזבת מהמתכון.
      את צודקת לגבי כמות הנוזלים, ולכן תיקנו את המתכון – 2 כוסות מים בלבד ו-6 כוסות קמח.
      תודה שהערת את תשומת ליבנו, ומקווים שתנסי את המתכון שוב!

    1. היי עמליה!
      רוזלך הם במיטבם כשהם יוצאים מהתנור, אבל אפשר בהחלט גם להקפיא אותם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שיר!
      לפעם הבאה, אפשר להתחיל עם 2.5 כוסות מים ולראות איך מסתדר, מקסימום תמיד אפשר להוסיף עוד, או להכניס את הבצק למקרר לחצי שעה לפני שעובדים איתו.
      בנוסף, חשוב להרטיב את הידיים כדי שהבצק לא יידבק אליהן.
      בהצלחה 🙂

      1. במתכון כתוב 2 כוסות מים, אולי זו הסיבה שיצאו לי עוגיות קשות כמו אבן?
        טעם ממש לא טעים, הבצק החיצוני לא מתוק, רק החלק הפנימי יצא בסדר

  3. עשיתי בדיוק כמו שהיה רשום והבצק יוצא לי דביק גם אחרי התפחה. הוספתי עוד קמח אבל עדיין לא יוצא לי כמו בתמונה

    1. היי קייטי, להבא אם הבצק דביק או נוזלי מדי, ניתן להוסיף לו מעט קמח כמו שעשית או לחלופין אפשר גם להכניס אותו למקרר לחצי שעה לפני שיוצרים עוגיות. טיפ: מומלץ להרטיב את הידיים לפני שיוצרים עוגיות כדי כדי שהבצק לא יידבק אליהן. בהצלחה בפעם הבאה!

    2. זה לא בצק פריך. זה מרשם של בצק שמרים.
      טעות ראשונה- יש שמרים בבצק ….
      טעות שנייה – אין אפייה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?