עוגיות

רוזלך קל וטעים

עוגיות רוזלך כל כך טעימות שפשוט משכרות לכם את החושים! מתכון רוזלך מבצק פריך שמתפצח בפה במילוי רך ומלטף של נוטלה. רוזלך חלומי במתכון קל במיוחד שכל אחד יכול להכין והכי כיף לזלול ישר מהתנור!

 

 

מתכון באדיבות: טליה ימית בן לולו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: רוזלך קל וטעים

מצרכים 

(כוס מדידה- חד פעמי קר)

6 כוסות קמח רגיל (חד פעמי קר)
כף שטוחה של שמרים יבשים
3כוסות מים
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן
נוטלה למריחה


אופן הכנה 

הכנת הבצק

  • נערבב במיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה את הקמח, מים ושמרים.
  • נוסיף את השמן בהדרגה ונלוש במשך 5 דקות.
  • נוסיף את המלח ונגביר למהירות גבוה, נלוש כ- 5דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
  • נניח מגבת מעל הקערה ונתפיח עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • נוציא את הבצק מהקערה, נוריד את האוויר מהבצק על ידי קיפולו.
  • נחלק את הבצק ל-4 כדורים שווים, נניח את הכדורים על משטח מקומח וניתן לכדורים לתפוח בשנית.

לפתיחת הבצק

  • על גבי משטח מקומח היטב נרדד את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף
  • נמרח שכבה דקה של נוטלה ונגלגל, חותכים לגלילים ברוחב 2 ס”מ

אפייה

  • נחמם תנור מראש לחום גבוה של 200 מעלות.
  • את הרוזלך שחתכנו נניח בתבנית עם נייר אפייה.
  • אופים כ-7-8 דקות או עד שמתקבל צבע שחום (שימו לב מדובר באפייה מהירה בחום גבוה)
  • נוציא ונפזר אבקת סוכר בנדיבות ומגישים חם חם

שאלות ותשובות

שאלה: הקופסה שונה של הנוטלה מאיפה?
תשובה: זה קופסא של 3 קילו.אפשר לקנות מסוד הטעם.

שאלה: כמה ימים זה נשמר?
תשובה: עושים חצי כמות אוכלים את זה חם חם .מקסימום למחרת לחמם בתנור שוב ולא לשמור ליותר.

שאלה: איך חותכים?
תשובה:  זה נחתך בקלות ממש, אם רך להוסיף מעט קמח לא יותר מידי שלא יצא אבן מהאפייה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • גלי יהושע : עשיתי גם אבל במקום שוקולד מרחתי ממרח מחרובים ויצא פצצה”

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

רוזלך

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close