|
מתכון פסטה פשוט אך מיוחד במינו שתורגם מטורקית בלעדית בשבילכם. פסטה עם בשר טחון, רוטב בשמל והמון המון ירקות, שילוב מעניין שיפתיע את בני המשפחה ויככב על שולחן ארוחת הצהריים, ערב או אפילו שבת. לנוחיותכם מצורף גם סרטון הכנה מלא מתחת למתכון. פשטידת פסטה עם בשר טחון וירקות – פשוט ללקק את האצבעות!

מתכון באדיבות: Hatice Mazi – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פשטידת פסטה עם בשר טחון וירקות

מצרכים 

חצי חבילת פסטה להרתיח
350/400 גרם בשר בקר טחון
2 או 3 כפות שמן צמחי (חמניות)
1 בצל יבש – קצוץ
2 שיני שום
פלפל אדום, צהוב, וירוק קצוץ (אם יש)
3 עגבניות מגורדות
1 כפית רסק עגבניות
מלח פלפל כתבלין
גבינה מגורדת על הפסטה (איזה שאוהבים)
לרוטב בשמל:
כף או 2 חמאה
2 כוסות חלב
מלח
פלפל


אופן הכנה 

  • נבשל את הבקר הטחון במחבת, נקצוץ את הירקות ונוסיף בשלבים. קודם נשים את השמן והבצל ונמשיך לבשל מספר דקות נוספות, אחרי זאת נוסיף את הפלפלים, שום, רסק עגבניות. נערבב היטב ונטגן.
  • נשים את החמאה בסיר, נוסיף את הקמח, נערבב ונמיס את שני המצרכים יחדיו. כשמתחילים להריח את החמאה נוסיף את החלב לאט בלי להפסיק לערבב, בסוף מוסיפים את המלח והפלפל.
  • בתבנית גדולה או סיר מתאים, נתחיל להכין את המנה:
    – לשכבה ראשונה נסדר את הפסטה, נשפוך את רוטב הבשמל הלבן שהכנו ונערבב היטב.
    – לשכבה השנייה נשפוך את תערובת הבשר הטחון עם העגבניות ושאר הירקות הקצוצים, נסדר היטב.
    – נפזר גבינה מגורדת מעל.
  •  נאפה בתנור חם עד שהפשטידה משחימה ומקבלת צבע יפה.

לנוחיותכם מצורף גם סרטון הכנה מלא למטה.

סרטון הכנה מלא: 

 

 
פשטידת פסטה עם בשר טחון וירקות


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *