Advertisements
| |

עוגת גבינה פירורים ב 5 דקות

אין כמו עוגת גבינה פירורים שמוכנה תוך 5 דקות! עוגה מבסיס מושלם ופריך במיוחד!
בהשראת: קרן ניסן
ציון 4.32 על ידי 44 דירוגים
עוגת גבינה פירורים ב 5 דקות
Advertisements

אין כמו עוגת גבינה פירורים שמוכנה תוך 5 דקות!

עוגה מבסיס מושלם ופריך במיוחד, עם מלית של גבינה עשירה בריח וניל משגע,

מתכון פשוט וקל שכל אחד יכול להכין ומתחסל ברגע שמוציאים מהמקרר!

ספר המתכונים של קרן ניסן 

עוגת גבינה פירורים ב 5 דקות
צילום: קרן ניסן

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת גבינה פירורים ב 5 דקות

עוגת גבינה פירורים ב 5 דקות

אין כמו עוגת גבינה פירורים שמוכנה תוך 5 דקות! עוגה מבסיס מושלם ופריך במיוחד!
ציון 4.32 על ידי 44 דירוגים
לדרג
באדיבות: קרן ניסן
Advertisements

המצרכים

  • 250 גרם גרם ביסקוויטים פירורים דקים
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם)
  • 2 גביעי מתוקה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית פודינג וניל
  • 1 קופסת גבינה (500 גרם)
  • 1 קופסת גבינה נפוליאון 30%
Advertisements

אופן ההכנה

  • תחתית:
  • נפורר 250 גרם ביסקוויטים פירורים דקים.
  • נמיס 50 שניות 100 גרם חמאה במיקרוגל ואז נערבב יחד.
  • נהדק היטב בתחתית העוגה ( לשמור רבע כוס).
  • נקציף את השמנת המתוקה עם כוס הסוכר ושקית הפודינג וניל במהירות המקסימלית.
  • נקפל לתוך הקצפת את 500 גרם גבינה.
  • נוסיף גבינה נפוליאון 30%. ( אפשר גם 16% או בלי)
  • נשפוך את בלילת עוגת הגבינה על תחתית הפירורים ואחרי זאת נשטח היטב.
  • נפזר מעל למלית הגבינה את הפירורים הנותרים.
  • מעבירים את העוגה להתייצבות של 6 שעות במקרר.
Advertisements

הערות וטיפים

על מנת שהעוגה תצא כמו בתמונה חובה להשתמש בשקף ורינג 24-26
איך משתמשים בשקף ורינג?
שקף הוא רצועת פלסטיק שקופה, שנמכרת בגלילים בחנויות המתמחות לאפייה.
השקף מיועד לשמירה על צורתן של עוגות ללא אפייה, כמו עוגות מוס ועוגות גבינה קרות.
השקף נמכר בדרך כלל בגליל שממנו ניתן לגזור חתיכות באורך הרצוי.
ככל שרצועת השקף רחבה יותר (או גבוהה יותר)- היא תוכל להגן על עוגות בעלות שוליים יותר גבוהים.
לא מומלץ להשתמש בשקף לאפייה- בחום גבוה עלולים להיפלט חומרים שלא נפלטים בטמפרטורה רגילה.
אם לא מצוין בפירוש על מוצר שהוא מיועד לאפייה לא שווה לקחת את הסיכון…
איך מניחים את השקף?
פשוט מאוד:
לפני הרכבת העוגה מצמידים את השקף לדפנות העוגה מבפנים וגוזרים בהתאם להיקף - כאורך ההיקף הפנימי + חפיפה של כ-5 ס”מ לקילוף קל אחרי ההקפאה.
אגב, שימו לב שאתם משתמשים במספריים נקיים - ולא באלה שהילדים גוזרים איתם יצירות ועדיין מכוסים בדבק… ליתר ביטחון אפשר לייחד זוג מספריים אחד רק למטבח.
אחרי שהרצועה נמדדה ונגזרה מסדרים אותה בצמוד לדפנות.
אם העוגה מכילה בסיס אפוי (כמו עוגת גבינה ופירורים) ממקמים את השקף מעל הבסיס,
לאחר האפייה והצינון שלו ולפני הרכבת הקרם הקר.
כדי להבטיח שהשקף לא יזוז אפשר להרטיב אותו במעט מים, בצד שיוצמד לתבנית.
מתי מסירים את השקף?
עדיף לקלף את השקף כשהעוגה קרה ויציבה מאוד - כך השקף יפרד בקלות ויותיר את הדפנות חלקות.
אם העוגה לא עוברת ממילא הקפאה ארוכה, כדאי לקרר אותה לפחות לכמה דקות במקפיא לפני הסרת השקף.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements

 

עוגת גבינה פירורים ב 5 דקות
צילום: קרן ניסן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה פירורים ב-5 דקות

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: קרן ניסן
Advertisements

Similar Posts

4 Comments

    1. היי בת אל,
      האמת שהיא שלא משנה, כי אם נניח את מכינה ב-22 אז היא תצא לך גבוהה יותר וזה אחלה. אם תכיני ב-26 אז היא תצא שטוחה יותר ועדיין תהיה מעלפת, אז זו בחירה שלך.
      בהצלחה!

  1. תמיד עושה אותה כמו המתכון שרשום אבל הקצפת מתפרת שאני מוציאה מהרינג משארעה אותה 5 שעות או יותר ומתפרק הכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements