עוגותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד וניל שכבות

חיפשתם עוגה שאין כמוהה? מצאתם! עוגת שוקולד וניל שכבות חלומית , מורכבת על תחתית קראנצ’ית ופריכה של מרנג אגוזים. עוגה שונה ומיוחדת במינה כך שגם השוקולד מגרה וגם המרנג אגוזים מעשיר מאוד מבחינת טעם ומרקם. חובה לנסות!

 

 

מתכון באדיבות: אילנה טל – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד וניל שכבות

מצרכים 

6 חלבונים
קורט מלח
כוס סוכר
חצי כוס קמח
חצי כוס פיסטוקים קצוצים גס
חצי כוס תערובת הקסם אגוזים ( ראו למטה)
4 כפות שמן
3 שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
חצי כוס חלב
4 כפות פודינג וניל

תערובת הקסם אגוזים:
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם פקאן
150 גרם שקד מולבן
150 גרם אגוזי לוז,קלויים מהפיצוחים כן המלוחים.
לטחון גס במעבד מזון.להעביר לשקית או קופסא לשמור במקפיא


אופן הכנה 

  • נתחיל בתחתית, נקציף 6 חלבונים, קורט מלח, וכוס סוכר עד לקבלת תערובת חזקה מאוד.
  • בקערית נפרדת נערבב יחד: חצי כוס קמח, חצי כוס פיסטוקים קצוצים גס, חצי כוס תערובת הקסם אגוזים
  • נוסיף לחלבונים ומעל נוסיף 4 כפות שמן,לקפל פנימה בעדינות כדי לא לפגוע אווריריות.
  • נעביר לרינג/תבנית מרובעת 25/25, או עגולה בקוטר 28
  • נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לחצי שעה בערך עד שקיסם יוצא יבש. ואז לצנן.
  • נעבור לגנאש: נכין מ: 1 שמנת מתוקה, 250 גרם שוקולד מריר
  • נחמם יחד במיקרו דקה וחצי ולערבב
  • עכשיו נקציף 2 שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, 4 כפות פודינג וניל לקצפת יציבה
  • נעבור לשלב של הרכבת העוגה, נמרוח על הבסיס שכבת גנאש ומעל למרוח את הקצפת,ליישר ולצקת מעל את הגנאש שנותר.
  • נכניס למקרר כמה שעות לפני הפריסה.

 

עוגת שוקולד וניל שכבות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker