חיפשתם עוגה שאין כמוהה? מצאתם! עוגת שוקולד וניל שכבות חלומית , מורכבת על תחתית קראנצ’ית ופריכה של מרנג אגוזים. עוגה שונה ומיוחדת במינה כך שגם השוקולד מגרה וגם המרנג אגוזים מעשיר מאוד מבחינת טעם ומרקם. חובה לנסות!

 

 

מתכון באדיבות: אילנה טל – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד וניל שכבות

מצרכים 

6 חלבונים
קורט מלח
כוס סוכר
חצי כוס קמח
חצי כוס פיסטוקים קצוצים גס
חצי כוס תערובת הקסם אגוזים ( ראו למטה)
4 כפות שמן
3 שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
חצי כוס חלב
4 כפות פודינג וניל

תערובת הקסם אגוזים:
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם פקאן
150 גרם שקד מולבן
150 גרם אגוזי לוז,קלויים מהפיצוחים כן המלוחים.
לטחון גס במעבד מזון.להעביר לשקית או קופסא לשמור במקפיא


אופן הכנה 

  • נתחיל בתחתית, נקציף 6 חלבונים, קורט מלח, וכוס סוכר עד לקבלת תערובת חזקה מאוד.
  • בקערית נפרדת נערבב יחד: חצי כוס קמח, חצי כוס פיסטוקים קצוצים גס, חצי כוס תערובת הקסם אגוזים
  • נוסיף לחלבונים ומעל נוסיף 4 כפות שמן,לקפל פנימה בעדינות כדי לא לפגוע אווריריות.
  • נעביר לרינג/תבנית מרובעת 25/25, או עגולה בקוטר 28
  • נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לחצי שעה בערך עד שקיסם יוצא יבש. ואז לצנן.
  • נעבור לגנאש: נכין מ: 1 שמנת מתוקה, 250 גרם שוקולד מריר
  • נחמם יחד במיקרו דקה וחצי ולערבב
  • עכשיו נקציף 2 שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, 4 כפות פודינג וניל לקצפת יציבה
  • נעבור לשלב של הרכבת העוגה, נמרוח על הבסיס שכבת גנאש ומעל למרוח את הקצפת,ליישר ולצקת מעל את הגנאש שנותר.
  • נכניס למקרר כמה שעות לפני הפריסה.

 

עוגת שוקולד וניל שכבות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!