פרווהעוגיות

עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה

מתכון עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה מיוחד במינו. עוגיות במילוי תמרים ואגוזים מושלמות מבצק מאד נעים וקל לעבודה שאינו נקרע בכלל, כל זה בגלל הוספת רכיב מפתיע למתכון שהוא המיץ החם. ממלאים את המגולגלות במילוי האהוב עליכם ונהנים מהם לצד קפה חם בבוקר שתתחילו את היום כמו שצריך!

 

 

מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה

מצרכים 

לבצק
חצי ק”ג קמח (3.5 כוסות חד פעמית לשתיה חמה)
2 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים חם ( לחמם במיקרוגל לא עד הרתחה)


אופן הכנה 

  • נערבב הקמח עם הסוכר וניל ואבקת האפייה , ואז נוסיף את שאר החומרים ונלוש רק עד איחוד החומרים לבצק חלק.
  • נחלק את הבצק ל -3 חלקים. על נייר אפייה מקומח מעט נפתח כל חלק לעלה דק, נמרח ממרח תמרים, נפזר תערובת טחונה של אגוזים, בוטנים ושקדים. נפזר מעל מעט קינמון ולגלגל לרולדה.
  • נחתוך לפרוסות כמעט עד הסוף.
  • נאפה על – 180 מעלות כ – 30 -35 דקות או עד שמזהיבות

שאלות ותשובות

שאלה: האם אפשר קצת פחות שמן? זה לא הרבה כוס?
תשובה: אי אפשר פחות שמן זה המתכון וכדי שיהיה מספיק פריך חייב את הכמות הזאת. תחשבו שאין מרגרינה בדרך כלל מוסיפים.

שאלה: אפשר חמאה במקום שמן?
תשובה: ברור שאפשר.

שאלה: חוץ מסוכר וניל, אין עוד סוכר?
תשובה: לא צריך עוד סוכר גם המיץ תפוזים מתוק והמילוי מאד מתוק.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • עליזה ג’ינו : איזה בצק מדהים יצא פגז!”

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 5

  1. אפשר להמיר את הקמח או את חלקו בקמח כוסמין/ כוסמין מלא או קמח חיטה מלא ?

    1. תמיד אפשר להמיר בקמח מלא, אך זה יפגע במרקם וברכות, לשיקולך.

  2. יצא מעולה. השתמשתי ב 2/3 קמח מלא 80% ו 1/3 כוסמין.
    זו בעצם גרסא מתוקה נפלאה לבצק הספידי הסופר שימושי.

    תודה גדולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker