כשהילדים נזכרים שרוצים ג’חנון ,קמים ומכינים! אז למה לא להכין בשיטה מנצחת שמניבה ג’חנון הכי טעים שיש. מתכון ג’חנון בשיטת נייר אפייה, ג’חנון ביתי, טעים, רך ובצבע משגע, שישאיר את המשפחה מבקשת עוד ועוד!

מתכון באדיבות: חגית אלקבץ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: ג’חנון – חגית אלקבץ

מצרכים 

1 קילוגרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
חצי כף מלח
2 כפות דבש
שתים עד שתים וחצי כוסות מים חמימים


אופן הכנה 

  • לערבב כל החומרים במיקסר או ידני, עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  • מכסים ונותנים שעה מנוחה.
  •  מחלקים את הבצק ל- 14 עיגולים, פותחים כל עלה כמה שיותר דק, אפשר לפתוח עם שמן (להכין בערך חצי כוס שמן לפתיחה) ועם בערך חצי מרגרינה רכה אני שמורחים בתוך העלה (הכמות הזאת לכל הקילו).
  •  מקפלים משני הצדדים עד לחצי ומגלגלים את כולו.
  • בסיר הג’חנון מסדרים 3 פרוסות לחם שאותם הרטבנו מתחת לברז (ליצירת לחות ושלא ידבקו) ומעליהם נייר אפייה.
  •  את הג’חנון מסדרים שתי וערב…..
  • בסיום מפזרים מעל מעט סוכר חום.
  • שמים במרכז התנור על 100 מעלות ל- 8-9 שעות ת מי שרוצה לאכול ג’חנון אחרי 4-5 שעות , אז חום התנור יהיה 140

שאלות ותשובות

שאלה: חייבים לשים דבש?
תשובה: לא חייבים, זה עושה צבע יפה לג’חנון

שאלה: איך שמים כדי שיהיה מוכן על הפלטה בלי תנור?
תשובה: על הפלטה צריך להפוך באמצע הלילה, אבל בתנור הכי טוב

שאלה: אופים אותו אחרי הקפאה או שלא?
תשובה: אם מקפיאים, קודם מפשירים.

שאלה: איך עושים בלי מרגרינה?
תשובה: אין צורך רק פתיחה עם שמן זה מספיק.

שאלה: כשממלאים את הסיר עם הג׳חנון,  האם צריך לשים מכסה איזה שהוא או שלא סוגרים בכלל או שאפשר לכסות עם נייר כסף ולשים בתנור?
תשובה: שמים נייר אפיה מתחת למכסה וסוגרים עליו..ככה לתנור.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

ג'חנון ג'חנון ג'חנון

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!