| |

הג'חנון המפורסם של חגית אלקבץ

מתכון ג'חנון בשיטת נייר האפייה - ג'חנון ביתי, טעים, שיגרום לכל המשפחה לבקש עוד!
בהשראת: חגית אלקבץ
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
ג'חנון - חגית אלקבץ

כשהילדים נזכרים שהם רוצים ג'חנון, קמים ומכינים להם!

אז אם קמים להכין, למה לא לעשות את זה בשיטה מנצחת שמניבה את הג'חנון הכי טעים שיש?

קבלו מתכון ג'חנון בשיטת נייר האפייה – ג'חנון ביתי, טעים, רך ובצבע משגע!

 

ספר המתכונים של חגית אלקבץ 

ג'חנון - חגית אלקבץ
צילום: חגית אלקבץ

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

ג'חנון - חגית אלקבץ

הג'חנון המפורסם של חגית אלקבץ

מתכון ג'חנון בשיטת נייר האפייה - ג'חנון ביתי, טעים, שיגרום לכל המשפחה לבקש עוד!
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

סיר ג'חנון

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כפות סוכר חום
  • ½ כף מלח
  • 2 כפות דבש (לא חובה, זה יותר לצבע)
  • 2-2.5 כוסות מים (480 מ"ל, חמימים)
  • 3 פרוסות לחם

אופן ההכנה

  • מערבבים כל החומרים במיקסר או ידני עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  • מכסים ונותנים לבצק שעה מנוחה.
  • מחלקים את הבצק ל-14 עיגולים.
  • פותחים כל עלה כמה שיותר דק. אפשר לפתוח עם שמן ועם בערך חצי קופסת מרגרינה רכה (הכמות לכל הקילו).
  • מקפלים משני הצדדים עד לחצי ומגלגלים את כולו.
  • בסיר הג'חנון מסדרים 3 פרוסות לחם שהרטבנו מתחת לברז (ליצירת לחות ושלא יידבקו) ומעליהם שמים נייר אפייה.
  • את הג'חנון מסדרים בצורת שתי וערב.
  • מפזרים מעל סוכר חום.
  • מניחים את הסיר במרכז התנור על 100 מעלות ל-8-9 שעות. מי שרוצה לאכול ג'חנון אחרי 4-5 שעות, אפשר לשים על 140 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
ג'חנון - חגית אלקבץ
צילום: חגית אלקבץ


שאלות נפוצות: ג'חנון

חייבים לשים דבש?
לא חייבים, זה עושה צבע יפה לג'חנון.
איך שמים כדי שיהיה מוכן על הפלטה בלי תנור?
על הפלטה צריך להפוך באמצע הלילה, אבל בתנור הכי טוב.
אופים אותו אחרי הקפאה או שלא?
אם מקפיאים, קודם מפשירים.
איך עושים בלי מרגרינה?
אין צורך במרגרינה, מספיק רק פתיחה עם שמן.
כשממלאים את הסיר עם הג׳חנון, האם צריך לשים מכסה או שלא סוגרים בכלל?
שמים נייר אפיה מתחת למכסה וסוגרים.
ג'חנון - חגית אלקבץ
צילום: חגית אלקבץ

הבמה כולה שלכם:
הג'חנון המפורסם של חגית אלקבץ
צילום: אידה מסייב

"יוצא מעולה!"
אידה מסייב

ג'חנון - חגית אלקבץ
צילום: חגית אלקבץ

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

6 Comments

  1. "איזה טיפ מצויין" ?????
    איפה בדיוק מצויינת שיטת "נייר האפייה "
    שכל כך מעוטרת בכותרת ???

    1. היי ירון!
      תודה על התגובה, נשמח להסביר:
      ייתכן שאתה בקי בפרטים האלה ומכיר היטב את השיטה, אך יש לקחת בחשבון שיש הרבה מאוד אנשים אחרים שאינם יודעים את הפרטים הללו וזקוקים להנחיה מדויקת יותר.
      זו הסיבה שחשוב לנו להוסיף את המידע הזה 🙂

  2. אפשר לעשות ג'חנון גם על הפלטה.
    מכניסים את סיר הגינון לסיר יותר גדול עם מים על הפלטה למשך כל הלילה.
    לא חייב דבש ולא אבקת אפיה. עושה כבר שנים!!!

    1. אם אין לי סיר ג'חנון אפשר לעשות עם סיר אחר או בתבנית חד פעמי
      ואם כן אז איך עושים?

      1. בבקשה חיים מתכון שיפתור לך את הבעיה: פחות מתכון ויותר הכנת ג'חנון בלי סיר מיוחד רק בתבנית חד פעמית
        . הכנת ג'חנון לאפייה בשיטה פשוטה ומאוד מוצלחת כולל הביצים החומות רכיבי המתכון: פרוסות לחם בעובי 1 ס"מ לריפוד תחתית התבנית 1 מארז ג'חנון קפוא מופשר לילה במקרר 5 ביצים מבושלים לביצים קשות 1 מגש חד פעמי גדול 2 דפי נייר אפייה 1 דף נייר כסף בגודל שיסגור את המגש התבנית החד פעמית אופן ההכנה: להניח בתוך התבנית החד פעמית את פרוסות הלחם ומעל את נייר אפייה כאשר השוליים כלפי חוץ, לסדר את הג'חנונים במרחקים שווים אחד מהשני, להכניס את השוליים פנימה להוסיף מעל את נייר האפייה השני ולהכניס את השוליים גם כן פנימה כך שהג'חנונים יהיו אטומים. להניח מעל את הביצים ולכסות בנייר הכסף, לאטום היטב, להכניס לתנור מחומם לחום של -100 מעלות למשך הלילה ועד למחרת שאוכלים, ההצלחה מובטחת. בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?