קינוחיםמאפים ולחמיםמתכונים מדהימים

קיורטוש – כולל שלבי הכנה

מתכון קיורטוש הידוע והנפלא בהכנה ביתית שיוצא בול כמו בחו”ל! קיורטוש מבצק פריך גמיש והכי נעים לעבודה. כולם יודעים שאין על מאפה שמרים חם ישר מהתנור, במיוחד כשזה בהרבה טעמים מגרים כמו קקאו/שוקולד/גבינה ועוד, אז מה שנותר זה פשוט לבחור במה שאתם שאוהבים ולהתפנק עם גלידה בצד. קדימה להכין! 

מתכון באדיבות: ליאת קאדר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קיורטוש – כולל שלבי הכנה

מצרכים 

לבצק
1 קג קמח לבן מנופה

2/3 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

2 כפות שמרים יבשים

1 כפית משפר אפיה

2 ביצים

1/2 כוס שמן

2 כפיות תמצית וניל

מים פושרים / חלב/ או שילוב יחד לפי הצורך


למלית קקאו (זה מספיק לחצי קילו קמח)
3 כפות גדושות קקאו

1/2 כוס סוכר

1 סוכר וניל

1 כפית נס קפה

1/4 כוס שמן
לערבב הכל בקערה ולשים בצד

למלית שוקולד
100 גרם שוקולד מריר

20 גרם חמאה
להמיס במיקרוגל ולערבב לממרח חלק.


למלית סוכר וקינמון

1/2 כוס סוכר חום

1 סוכר וניל

כף קינמון

1 כפית קקאו
לערבב הכל ולפני שמפזרים על הבצק למרוח חמאה מומסת בנדיבות על הבצק

למלית גבינה

1/2 קג גבינת דוורק לאפייה ( ניתן להשיג ברשתות השיווק במעדניה)

3 כפות גדושות גבינה לבנה

שקית פודינג
לערבב היטב עד לקבלת עיסה יציבה

למלית נוגט

למרוח שוקולד מומס עם חמאה ואז לפזר אבקת נוגט
אפשר לשלב מליות , אפשר למרוח ממרח נוטלה או השחר וגם מלית קקאו

לסירופ הסוכר (מספיק לקילו שלם)

1 כוס סוכר

2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון

לבשל בגז עד שטיפה מסמיך ולהניח בצד.


אופן הכנה 

לשלבי ההכנה בתמונות נא ללחוץ על הקישור –> כאן.

  • נחלק לכדורים, נרדד למלבן ונמרח על חצי מהעלה מלית ( שוקולד נוטלה, אבקת נוגט, סוכר וקינמון, קקאו וסוכר.מה שבוחרים)
  • נקפל ונרדד עם מערוך לעלה דק. נחתוך רצועות. נעטוף מערוך או גליל נייר כסף שנעטפו בנייר כסף ונמרחו בחמאה, נלפפ את הרצועות כמו בתמונה.
  • נפזר אגוזים, סוכריות חום או סוכר חום או שומשום, נרדד מעט שידבק ונמרח חמאה מומסת על הבצק. נניח על אינגלישקייק כמו התמונה ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו. נסובב מדי פעם את הקיורטוש.
  • כשזה נהיה שחום להוציא מהתנור ונרטיב בסירופ

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה כוס משתמשים במתכון?
תשובה: בכוס מדידה מלאה עד הסוף במצב שטוח

שאלה: את האגוזים מפזרים על הבצק כשהוא מלופף על המערוך?
תשובה: אם רוצים לשים אז שמים על משטח העבודה ומרדדים ואז זה נדבק לבצק.

שאלה: כמה מים צריך לבצק ?
תשובה: בערך 2 כוסות , אם צריך עוד להוסיף לפי העין.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

 

 

קיורטוש

קיורטוש

 

קיורטוש

 

 

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker