למה ללכת למאפייה כאשר אפשר להכין פיתות טעימות בבית? מתכון פיתות ביתיות במחבת קל ופשוט שכל אחד יכול להכין אבל הכי כדאי להכין עם הילדים שילמדו. מכינים פעם ואז מתמכרים , לא תכנסו למאפיות עוד!

 

מתכון באדיבות: אנג’ל שפיר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פיתות ביתיות במחבת

מצרכים 

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
2 כפות סוכר
חצי כוס שמן
3 וחצי כוסות מים


אופן הכנה 

  • נלוש טוב טוב ונכסה עם ניילון נצמד, ואז נתן לזה תפיחה שעה
  • אחרי שעה נלוש ונקמח את הבצק שיהיה רך ונעים לעבודה ואז נחלק לעיגולים ונכסה את העיגולים במגבת עוד 10 דקות לנוח
  • אחרי זאת נקמח משטח ונפתח עם מערוך, נחמם בינתיים מחבת טפלון ונשים עד שהפיתות מתנפחות ואז נוריד מהאש

שאלות ותשובות

שאלה: המחבת בלי שמן?
תשובה: כן בלי שמן.

שאלה: האם הפיתות נפתחות בקלות אחר כך?
תשובה: כן הם נפתחות בקלות. 

שאלה: לכמה עיגולים את מחלקת את הבצק?
תשובה: יוצא כ- 22 פיתות.

שאלה: הופכים אותו בטיגון או רק צד אחד? כמה זמן כל צד?
תשובה: הופכים , שמים לב לבד עד שמשחים והם מתנפחות.

שאלה: באיזה כוס מדדת את המים?
תשובה: חד פעמי חם.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שני הקמון : תודה רבה, יצא נפלא!”

פיתות ביתיות במחבת

 

פיתות ביתיות במחבת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!