עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה בצלייה איטית – מחפשים הארוחה המושלמת לסופ”ש? קבלו מתכון לעוף שלם ותפוחי אדמה לצלייה איטית בתנור. עוף שלם טעים ועסיסי במיוחד בשילוב תפוחי אדמה נימוחים בצבע מרהיב שגונב את אור הזרקורים. שמים כמה שעות בתנור ומקבלים תענוג אחד גדול. 
 
 

מתכון באדיבות: סיגל פרץ ברמר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוף שלם בתנור בצלייה איטית

מצרכים 

1 עוף שלם

2 ק”ג תפוחי אדמה קטנים

כוס וחצי יין מתוק (יין קידוש מתוק )

1/2 כוס מים

6 יחי’ פלפל אנגלי

2 יחידות עלי דפנה

5 כפות רוטב צ’ילי מתוק

3 כפות רוטב צ’ילי חריף

1 ראש שום

1.1/2 כפות פפריקה מתוקה

1 שן שום כתושה

1/4 כוס שמן

1 כפית פלפל גרוס

2 כפיות מלח גרוס

1  כף סילאן/דבש


אופן הכנה 

  • בסיר צלייה נשים את העוף , נפזר עליו את הצ’ילי מתוק והחריף, פלפל גרוס, 1/4 כפית מלח גרוס, סילאן , שמן, פפריקה מתוקה ושן שום כתושה, נמרח היטב על כל העוף.
  • נקלף את תפוחי האדמה הקטנים ונשים בסיר מסביב לעוף , נוסיף יין מתוק, פלפל אנגלי עלי דפנה, ראש שום 1 כפית מלח גס, ואז נשרה במקרר כשלוש שעות,
  • נכניס לתנור בחום 150 מעלות ל 5-6 שעות מדי פעם לפזר רוטב על העוף ותפוחי האדמה.

שאלות ותשובות

שאלה: לקחת את העוף ככה שלם כמו שקנינו אותו ופשוט להניח ככה בתבנית?
תשובה: תמיד עדיף לשטוף את העוף לפני, וכמובן להסתכל אם יש נוצות ולהוריד אותן. 

שאלה: איזה יין ?
תשובה: יין קידוש 

שאלה: חייב עוף שלם או שאפשר רק ירכיים?
תשובה: עדיף שלם כי זה כמה שעות בתנור.

שאלה: עם מכסה הסיר בתנור?
תשובה: כן זה סיר מיוחד לתנור

לשים במקרר יחד עם העוף הכל ביחד אחרי התיבול?
תשובה: כן כל הטעמים נספגים.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוף שלם בתנור

 

 

עוף שלם בתנור

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!