מתכון נוסטלגי שיגרום לכם להתגעגע לאוכל של אמא! מרק שעועית לבנה סמיך ועשיר בשילוב בשר בקר טעים ועסיסי, מרק שעועית כזה מיוחד במינו עוד לא ראיתם! מרק שעועית זה הולך יד ביד עם הקור והחורף, וזה כבר תירוץ להכין אז למה מחכים?!

מתכון באדיבות: שולי אסולין קראסין – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מרק שעועית לבנה מפנק

מצרכים 

קילו שעועית לבנה יבשה
חצי קילו בשר בקר עם קצת שומן חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל
חצי כוס רסק עגבניות
12 שיני שום מקולפים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור או 1/4 כפית פלפל לבן
4 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
2 כפות כמון
רבע כוס כוסברה קצוצה


אופן הכנה 

  • נשטוף את השעועית מספר פעמים ובוררים את האבנים
  • נשרה לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נירוסטה ונכסה
  • נשטוף שוב ונחזיר לסיר עם מים עד לגובה כפול ואז נביא לרתיחה. ננמיך את האש לבינוני ונבשל כשעה, לא לכסות את הסיר.
  • נוסיף את השום ונמשיך לבשל עוד כחצי שעה
  • בשלב זה נבדוק את השעועית אם התבשלה . השיטה הכי מוצלחת לבדוק את הרכות של השעועית היא על ידי מעיכה בין שתי האצבעות, אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפרקת ל2 זה סימן שהתבשלה
  • פה מתחילה החגיגה
  • במחבת חמה נשים כף שמן זית ונשחים את הבשר בכל צדדיו.( נחתןך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 ס”מ ונפזר על הבשר מעט קמח רגיל, מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר, למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת.)
  • נוסיף את הבשר לסיר השעועית ונבשל שעה נוספת על אש בינונית ואז נערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר
  • נוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ונבשל כ-20 דקות
  • בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב

שאלות ותשובות

שאלה: יש מצב להכין את המרק ללא הבשר?
תשובה: בהחלט פשוט לא להוסיף בשר, אפשר להוסיף 2 כפות אבקת מרק ירקות.

עוד מתכונים מבוקשים:

מרק שעועית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!