| | |

מרק שעועית לבנה של פעם

מרק שעועית לבנה של סבתא, מתכון קל למרק עשיר ובריא במיוחד עם טעם נוסטלגי!
בהשראת: שולי אסולין קראסין
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
מרק שעועית לבנה

מרק שעועית לבנה של סבתא נוסטלגי, עשיר בטעמים ובריא שיגרום לכם להתגעגע לאוכל של סבתא, אמא וימי הילדות המתוקים! 

הסתיו כבר כאן והחורף ממש בפתח ופתאום יש חשק למרקים טעימים ומזינים. למרקים יש סגולות ריפוי וחיזוק המערכת החיסונית וזו סיבה עיקרית לאכילה מרובה שלהם בחורף, מלבד העובדה שהם טעימים. שעועית לבנה, למשל, עשירה בחלבונים ובברזל ויש לה איכויות בריאותיות שאין לאף קטנייה!

אז הפעם סידרנו לכם מתכון מרק שעועית עם בשר, סמיך, עשיר וטעים, כמו שעוד לא יצא לכם לטעום. רוצו לנסות!

מרק שעועית מתכון
צילום: שולי אסולין קראסין

למה באמת כדאי לכם: מרק שעועית של פעם

  • שעועית לבנה עשירה מאוד בחלבון ובברזל ומעולה לצריכה בתפריט היומי!
  • השעועית עשירה בסיבים תזונתיים, דבר המסייע לתחושת שובע לאורך זמן!
  • אפשר להכין את המרק ללא בשר או לחלופין להוסיף תפוחי אדמה!
  • מתכון קל למרק שעועית של סבתא, מרק עם טעם וריח נוסטלגיים שיזכירו לכם את הימים ההם!

שורה תחתונה: נוסטלגיה, חיוך, בריאות וטעם משגע – אין שורה תחתונה טובה מאלה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מרק שעועית לבנה

מרק שעועית לבנה של פעם

מרק שעועית לבנה של סבתא, מתכון קל למרק עשיר ובריא במיוחד עם טעם נוסטלגי!
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

סיר בישול בינוני
מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)

המצרכים

  • 1 קילו שעועית לבנה יבשה
  • ½ קילו בשר בקר עם קצת שומן (חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל)
  • ½ כוס רסק עגבניות
  • 12 שיני שום (מקולפים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור (או ¼ כפית פלפל לבן)
  • 4 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 2 כפות כמון
  • ¼ כוס כוסברה (קצוצה)

אופן ההכנה

  • נשטוף את השעועית מספר פעמים ובוררים את האבנים.
  • נשרה לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נירוסטה ונכסה.
  • נשטוף שוב ונחזיר לסיר עם מים עד לגובה כפול ואז נביא לרתיחה.
  • ננמיך את האש לבינוני ונבשל כשעה, לא לכסות את הסיר.
  • נוסיף את השום ונמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
  • בשלב זה נבדוק את השעועית אם התבשלה.
  • במחבת חמה נשים כף שמן זית ונשחים את הבשר בכל צדדיו.
  • נחתוך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 ס"מ.
  • נפזר על הבשר מעט קמח רגיל מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר, למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת.
  • נוסיף את הבשר לסיר השעועית ונבשל שעה נוספת על אש בינונית ואז נערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר.
  • נוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ונבשל כ-20 דקות.
  • בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב.

הערות וטיפים

השיטה הכי מוצלחת לבדוק את הרכות של השעועית היא על ידי מעיכה בין שתי האצבעות, אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפרקת ל 2 זה סימן שהתבשלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מרק שעועית

יש מצב להכין את המרק ללא הבשר?
בהחלט פשוט לא להוסיף בשר, אפשר להוסיף 2 כפות אבקת מרק ירקות.

 


הבמה כולה שלכם:
מרק שעועית עם בשר
צילום: אתי נידם
מרק שעועית של פעם
צילום: שולי אסולין קראסין

רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

מקור: מרק שעועית מתכון מאת שולי אסולין קראסין

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?