מנה נוסטלגית שתזכיר לכם את הילדות. קציצות דגים מטוגנות ועסיסיות כמו שהכינו בבית ספר,  במתכון קל ופשוט שמוכיח שדגים לא חייבים להיות חומר גלם יקר או מפחיד. מומלץ להכין לילדים שמחסלים את זה בדקות!

מתכון באדיבות: נאוה מלכה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קציצות דגים נוסטלגיה

מצרכים 

דג מרלוזה.

דג נסיכת הנילוס.

שניהם במשקל של 2 קילו.ביחד

צרור פטרוזיליה.

צרור כוסברה.

שיני שום מראש שלם.

2 תפוחי אדמה לטחון

2 בצלים.

3 ביצים.

פירורי לחם.

מלח.

פלפל שחור.

אבקת מרק עוף.

כמון.


אופן הכנה 

  • שוטפים את הדגים ומשרים במים ולימון למשך חצי שעה ואז לשטוף ולסנן ולסחוט
  • את כל הירק טוחנים במכונת בשר ולסחוט היטב.
  • את הדג טוחנים במכונת בשר ולסחוט טוב.
  • מערבבים את הירק והדג
  • מוספים תבלינים, ביצים ופירורי לחם ומערבבים היטב.
  • שמים במקרר חצי שעה
  • אחרי זאת נטגן בשמן חצי עמוק
  • יוצא כמות גדולה, לכן אפשרי להקפיא חלק מהעיסה או לבשל עם רוטב.

 

שאלות ותשובות

שאלה: לא ברור אם התפו״א מגורר או מאודה?
תשובה: תפוח אדמה טחון (מגורד , לא מבושל).

שאלה: לא כתוב במתכון כמה פירורי לחם?
תשובה: שמים לפי העין, נראה לכמות הזאת בערך כוס. אם העיסה דלילה מוסיפים עוד. 

שאלה: אפשר להסביר איך פירסת את שלושת פרוסות הלחם?
תשובה: הרטבתי במים סחטתי וטחנתי.

שאלה: את תפוחי האדמה גם טוחנים?
תשובה: את כל הירק טוחנים או קוצצים דק. 

קציצות דגים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!