מנה שלא משאירה מקום לאדישות! מתכון פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה שווה מהיר וכזה טעים של סיר פרגיות רכות ועסיסיות בשילוב תפוחי אדמה ופטריות שמשדרגות את המנה ברמות! ארוחה טעימה שלמה לכל המשפחה שתרים את מצב הרוח בבית. 

מתכון באדיבות: אילנית כרבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה

מצרכים 

תפוחי אדמה
3 בצלים
5 שיני שום
כורכום
מים רותחים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כוסברה יבשה
חבילה של פטריות טריות
שום כתוש
תבלין לשוארמה ופרגית
מעט כמון
רוטב טריאקי
סילאן
פטרוזיליה טריה
שומשום לבן


אופן הכנה 

  • נשלוק תפוחי אדמה עם הקליפה עד להתרככות, ואז מסננים ומקררים. לאחר מכן פורסים בצורת מניפה .
  • מטגנים 3 בצלים חתוכים לעיגולים דקים, ומוסיפים 5 שיני שום. כשזה נהיה זהוב, מוסיפים כורכום, ואז מערבבים, להוסיף את התפוחי אדמה וככוס וחצי מים רותחים. אחרי זאת מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס, כוסברה יבשה וחבילה של פטריות טריות .
  • מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך והתפוחי אדמה ממש רכים.( אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף)
  • במחבת פסים או בסיר נפרד לטגן את הפרגיות ל 7-10 דקות עם כפית שום כתוש, תבלין לשוארמה ופרגית, כורכום, מעט כמון, רוטב טריאקי וסילאן.
  • אחרי זאת מוסיפים את הפרגיות לתפוחי אדמה .
  • מפזרים פטרוזליה טריה, שומשום לבן ומעט סילאן ומכניסים לתנור כשבע דקות ללא מכסה . רק לקבלת הצבע הנדיר הזה

שאלות ותשובות

שאלה: התפוחי אדמה הם גדולים או שחותכים לפרוסות ?
תשובה: הם גדולים ופורסים למניפה כשהם מתקררים.

שאלה: אחרי הבישול מקלפים את התפוחי אדמה או משאירים עם הקליפה?
תשובה: עם הקליפה, זה יוצא יותר טעים. 

שאלה: יכול לעבוד עם חזה עוף?
תשובה: כן, רק שימו לב שלא יתייבש, לשים פחות זמן בתנור. 

שאלה: כמה כמות הפרגיות?
תשובה: תלוי במספר הסועדים, במתכון שמים קילו פרגיות ועשר תפוחי אדמה. 

שאלה: מה הכמות של הרוטב טריאקי והסילאן?
תשובה: כף סילאן ולזגזג רוטב טריאקי לפי העין.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • יוליה סורוקין : ואווו תודה ענקית על המתכון!”

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!