עוגות

עוגת פרג בחושה

מתכון לעוגת פרג בחושה שמתחסלת במהירות. בשילוב טעמים של קוקוס וגנאש שוקולד, עוגה זו יוצאת רכה ועסיסית וגם טעימה בטירוף. מתכון שלא מתפשר על הטעם וגם קל וקליל: קערה, מטרפה, ולתנור.

 

מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי ואריאלה גולדמן  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת פרג בחושה

מצרכים 

2 תבניות אינגליש קייק
כוסות מידה לאפייה ( אם אין אז קופסה ריקה של גבינה/ קוטג 250 גר מתאימה בנפח)
כוס פרג טחון טרי
כוס קוקוס
כוס קמח תופח
3 ביצים שלמות
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
גביע שמנת חמוצה / או כוס מיץ תפוזים לעוגה פרווה

לגנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
1/2 גביע שמנת מתוקה

לקישוט
קוקוס/ בוטנים/ אגוזים גרוסים


אופן הכנה 

  • בקערה גדולה לערבב פרג עם קוקוס וקמח.
  • בקערת המיקסר להקציף ביצים (אפשר גם להקציף עם מטרפה ידנית)
  • להוסיף בהדרגה סוכר ולהמשיך בהקצפה לבלילה תפוחה.
  • להוסיף שמן ושמנת חמוצה ונערבל מעט.
  • נאחד את הקערות ולערבב רק עד שהקמח נטמע.
  • לשמן 2 תבניות אינגליש קייק וליצוק לתוכן את בלילת העוגה.
  • נאפה את העוגה בתנור חם על 180 מעלות בין 30-40 דקות .

הכנת גנאש שוקולד:

  • לחמם במיקרוגל/ בסיר קטן – שמנת מתוקה עם שוקולד מריר וליצוק על העוגה, נניח להתייצבות.
  • לפזר קוקוס/ בוטנים/אגוזים גרוסים ולהגיש.

 

שאלות ותשובות

שאלה: איזה שמנת? מתוקה או חמוצה?
תשובה:  שמנת חמוצה.

שאלה: אפשר מילוי שוקולד או תמרים?
תשובה: אפשר אבל אז זה מתכון אחר ולא סיגרים גאורגי.

שאלה: מה אפשר למרוח במקום דבש?
תשובה: לא חובה למרוח דבש.

שאלה: בחום עליון תחתון או טורבו?
תשובה: תנור רגיל.

שאלה: את כל חומרי המילוי מערבבים? זה כולל הדבש?
תשובה: לא את הדבש לטפטף על הבצק , המוכן בקצה הרחב של המשולש.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת פרג בחושה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker