|
הבצק המושלם לאוזני המן פרג בתכון קל וקליל. בצק רך ונעים , נוע לרידוד והכי כיף לעבודה, והתוצאה: אוזני המן פרג במרקם הכי נהדר ובמילוי משגע. אוזני המן שישדרגו את המשחק , מושלמות בול לפורים!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: אוזני המן פרג

מצרכים

לבצק:
1 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1 ביצה L
60 גר חמאה רכה בטמפ החדר ( לא מומסת)
שליש כוס סוכר

מלית פרג:
רבע כוס סוכר
שליש כוס חלב
1 כף גדושה חמאה
קורט מלח
שלושת רבעי כוס פרג טחון טרי
חצי כוס אגוזים טחונים/ או שקדים גרוסים
1 חלמון L ( לא חובה ואפשר לוותר עליו)


אופן הכנה

  • בקערה נערבב באופן ידני את המרכיבים לבצק עד לקבלת בצק רך, עדין, ואחיד.
  • להכניס למקרר ל 10 דקות
  • נרדד לעלה דק על משטח מקומח.
  • אחר כך יש ליצור עיגולים עם חותכן 
  • נמלא ב 1 כפית נדיבה במלית
  • ליצור אוזן המן והכי חשוב להדק את הקצוות
  • בתנור שחומם מראש 180 מעלות – תוכנית אפייה רגילה .אפייה רבע שעה עד שהקצוות מעט זהובים.
  • צבען של העוגיות צריך להישאר בהיר ומירקמן רך .הן תתייצבנה במהלך הצינון

אופן הכנה מלית פרג:

  • בסיר קטן נשים סוכר, חלב, חמאה ומלח ונחמם על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  • נוסיף פרג ואגוזים טחונים ומערבבים היטב עד שאחיד
  • נסיר מהאש ונוסיף פנימה חלמון בערבוב מהיר.
  • נצנן את התערובת רבע שעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה כוס משתמשים במתכון?
תשובה: כוס מידה לאפייה.

שאלה: כמה יחידות יוצא מהמתכון?
תשובה: בערך 15-18 תלוי בגודל החותכן.

שאלה:  אפשר להכפיל את הכמות?
תשובה: כן בטח שאפשר.

שאלה: האם אפשר להמיר בשמן?
תשובה:  לא כדאי.ישתנה המירקם הנהדר של הבצק.

שאלה: באיזה חותכן עובדים?
תשובה: עם חותכן בקוטר כזה יצאו 20 יח. הנה תמונה לחותכן.

תמונות ותגובות מהעוקבים

גלית סטמלר : "הכנתי עם הבנות"

עוד מתכונים מבוקשים:

אוזני המן פרג

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *