אוזני המן פרג

הבצק המושלם לאוזני המן פרג בתכון קל וקליל. בצק רך ונעים , נוע לרידוד והכי…

הבצק המושלם לאוזני המן פרג בתכון קל וקליל. בצק רך ונעים , נוע לרידוד והכי כיף לעבודה, והתוצאה: אוזני המן פרג במרקם הכי נהדר ובמילוי משגע. אוזני המן שישדרגו את המשחק , מושלמות בול לפורים!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
[adinserter block="2"]

מתכון: אוזני המן פרג

מצרכים

לבצק:
1 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1 ביצה L
60 גר חמאה רכה בטמפ החדר ( לא מומסת)
שליש כוס סוכר

מלית פרג:
רבע כוס סוכר
שליש כוס חלב
1 כף גדושה חמאה
קורט מלח
שלושת רבעי כוס פרג טחון טרי
חצי כוס אגוזים טחונים/ או שקדים גרוסים
1 חלמון L ( לא חובה ואפשר לוותר עליו)


[adinserter block="3"]

אופן הכנה

  • בקערה נערבב באופן ידני את המרכיבים לבצק עד לקבלת בצק רך, עדין, ואחיד.
  • להכניס למקרר ל 10 דקות
  • נרדד לעלה דק על משטח מקומח.
  • אחר כך יש ליצור עיגולים עם חותכן 
  • נמלא ב 1 כפית נדיבה במלית
  • ליצור אוזן המן והכי חשוב להדק את הקצוות
  • בתנור שחומם מראש 180 מעלות – תוכנית אפייה רגילה .אפייה רבע שעה עד שהקצוות מעט זהובים.
  • צבען של העוגיות צריך להישאר בהיר ומירקמן רך .הן תתייצבנה במהלך הצינון

אופן הכנה מלית פרג:

  • בסיר קטן נשים סוכר, חלב, חמאה ומלח ונחמם על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  • נוסיף פרג ואגוזים טחונים ומערבבים היטב עד שאחיד
  • נסיר מהאש ונוסיף פנימה חלמון בערבוב מהיר.
  • נצנן את התערובת רבע שעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.
[adinserter block="4"]

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה כוס משתמשים במתכון?
תשובה: כוס מידה לאפייה.

שאלה: כמה יחידות יוצא מהמתכון?
תשובה: בערך 15-18 תלוי בגודל החותכן.

שאלה:  אפשר להכפיל את הכמות?
תשובה: כן בטח שאפשר.

שאלה: האם אפשר להמיר בשמן?
תשובה:  לא כדאי.ישתנה המירקם הנהדר של הבצק.

שאלה: באיזה חותכן עובדים?
תשובה: עם חותכן בקוטר כזה יצאו 20 יח. הנה תמונה לחותכן.

תמונות ותגובות מהעוקבים

גלית סטמלר : "הכנתי עם הבנות"

עוד מתכונים מבוקשים:

אוזני המן פרג
[adinserter block="2"]
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *