מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: אוזני המן פרג
מצרכים
לבצק:
1 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1 ביצה L
60 גר חמאה רכה בטמפ החדר ( לא מומסת)
שליש כוס סוכר
מלית פרג:
רבע כוס סוכר
שליש כוס חלב
1 כף גדושה חמאה
קורט מלח
שלושת רבעי כוס פרג טחון טרי
חצי כוס אגוזים טחונים/ או שקדים גרוסים
1 חלמון L ( לא חובה ואפשר לוותר עליו)
אופן הכנה
- בקערה נערבב באופן ידני את המרכיבים לבצק עד לקבלת בצק רך, עדין, ואחיד.
- להכניס למקרר ל 10 דקות
- נרדד לעלה דק על משטח מקומח.
- אחר כך יש ליצור עיגולים עם חותכן
- נמלא ב 1 כפית נדיבה במלית
- ליצור אוזן המן והכי חשוב להדק את הקצוות
- בתנור שחומם מראש 180 מעלות – תוכנית אפייה רגילה .אפייה רבע שעה עד שהקצוות מעט זהובים.
- צבען של העוגיות צריך להישאר בהיר ומירקמן רך .הן תתייצבנה במהלך הצינון
אופן הכנה מלית פרג:
- בסיר קטן נשים סוכר, חלב, חמאה ומלח ונחמם על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
- נוסיף פרג ואגוזים טחונים ומערבבים היטב עד שאחיד
- נסיר מהאש ונוסיף פנימה חלמון בערבוב מהיר.
- נצנן את התערובת רבע שעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.
שאלות ותשובות
שאלה: באיזה כוס משתמשים במתכון?
תשובה: כוס מידה לאפייה.
שאלה: כמה יחידות יוצא מהמתכון?
תשובה: בערך 15-18 תלוי בגודל החותכן.
שאלה: אפשר להכפיל את הכמות?
תשובה: כן בטח שאפשר.
שאלה: האם אפשר להמיר בשמן?
תשובה: לא כדאי.ישתנה המירקם הנהדר של הבצק.
שאלה: באיזה חותכן עובדים?
תשובה: עם חותכן בקוטר כזה יצאו 20 יח. הנה תמונה לחותכן.
תמונות ותגובות מהעוקבים
גלית סטמלר : "הכנתי עם הבנות"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!