|

ריבועי פרג או ריבה כמו שסבתא הכינה! מתכון חיתוכיות מבצק פריך ומילוי מעולה של פרג או איזה סוג ריבה שבוחרים, עם פירורים מעל שנמסים בפה. עוגיות נוסטלגיות מהילדות שמושלמות לפורים. קבלו גם בונוס: כל האופציות גם לחלבי וגם לפרווה.

מתכון באדיבות: כרמית דהאן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: ריבועי פרג ופירורים

מצרכים 

200 גרם חמאה או מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
2 וחצי כוסות קמח תופח
כף תמצית וניל או שקית סוכר וניל
1/3 כוס קרם קוקוס או מיץ תפוזים או חלב
למילוי צנצנת ריבה מכל סוג שאוהבים
לפירורים:
100 גרם חמאה או מחמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס ורבע קמח תופח
4 כפות סוכר
למילוי פרג:
250 גרם פרג טחון טרי
50 גרם חמאה או מחמאה
כוס חלב או מיץ תפוזים או קרם קוקוס
2 כפות גדושות ריבה או דבש
2 כפות סוכר
גרידה מלימון אחד


אופן הכנה 

  • נחמם מראש תנור על 180 מעלות
  • נמיס את החמאה בסיר על הגז ונוסיף את הנוזל. מביאים לרתיחה ונוסיף סוכר וריבה ואז נמיס אותם בנוזל. נוסיף את הפרג ואת גרידת הלימון ומבשלים על אש נמוכה כחמש דקות ואז נוריד מהאש ונצנן.
  • נעבור לפירורים , נעבד במעבד מזון את המרכיבים לפירורים בפולסים עד לקבלת פירורים (אין צורך להוסיף נוזלים). נוסיף את הנוזל ונעבד עוד כדקה לקבלת בצק. מסדרים את הבצק בתבנית אפיה מרובעת בינונית או עגולה 24
  • אופים את הבצק בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד עשרים דקות עד להזהבה קלה של הבצק ואז נוציא מהתנור ויוצקים את הריבה, נפזר את הפירורים מעל הריבה ונחזיר לתנור לעוד עשר דקות עד רבע שעה.
  • אפשר לטחון אגוזי מלך ופקאן ולפזר ביחד עם הפירורים מעל המילוי.

שאלות ותשובות

שאלה: במתכון משתמשים בכוס חד פעמי קרה או כוס מדידה?
תשובה: כוס מדידה.

עוד מתכונים מבוקשים:

 


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

6 Comments

    1. היי אליקו,
      הכוונה היא שכל מצרך שמוסיפים לסיר יתאחד לחלוטין עם הנוזל שבו, לוודא שאין גושים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דנה,
      את הפרג מוסיפים אחרי שממיסים את הסוכר והריבה לנוזל (מופיע בשורה השניה של הוראות ההכנה).
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *