| | | | | |

בצק שמרים מעולה בשני צבעים

מתכון לבצק בשני צבעים, להכנת רוגלכים וקוראסונים מיוחדים גם נוח לעבודה וגם טעים.
בהשראת: מעיין פוגל
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון בצק שמרים

כבר לא צריך ללכת לקונדיטוריה! מתכון לבצק שמרים בשני צבעים,

מכינים ממנו רוגלכים וקרואסונים מושקעים ומיוחדים.

בצק שהוא גם נוח לעבודה וגם טעים, מוציא לכם יצירת פאר בצבעים מרהיבים, פשוט אומנות!

ספר המתכונים של מעיין פוגל

מתכון בצק שמרים
צילום: מעיין פוגל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון בצק שמרים

בצק שמרים מעולה בשני צבעים

מתכון לבצק בשני צבעים, להכנת רוגלכים וקוראסונים מיוחדים גם נוח לעבודה וגם טעים.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: מעיין פוגל

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 6 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם - חתוכה לקוביות)
  • 1 ביצה

למילוי לרוגלכים:

  • 2 חבילות חמאה (200 גרם - מומסת )
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס קקאו
  • 1 כוס ממרח שוקולד (שאוהבים)

למילוי לקרואסונים:

  • קוביות שוקולד (מהסדרה החדשה של עלית בטעם ג׳נדויה - קובייה לקרואסון)

מריחה / הברקה אחרי אפייה:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • לימון סחוט (כמה טיפות )

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נתחיל במרכיבים לבצק. נערבל לבצק חלק, ואם יש צורך להוסיף מעט מים.
  • נוציא חצי מכמות הבצק ונתפיח בקערה מקומחת.
  • לבצק הנותר נוסיף חצי כוס קקאו ונתחיל לערבל ונוסיף לו מעט מים ( 2 כפות) עד לקבלת בצק חום ונתפיח ל-45 דקות.
  • נחלק 200 גרם חמאה לשניים. נשים כל 100 גרם בנייר אפייה ונקפל אותו למלבן 20*20. ואז נקפיא 20 דקות.
  • נפתח את הבצק הלבן ונרדד למלבן ארוך של 25*60. נניח את החמאה הקפואה באמצע הבצק.
  • יש לקפל מצד שמאל עד לאמצע ואז לקפל מצד ימין עד לאמצע ולסגור כמו ספר ונניח במקרר שעה.
  • כך נעשה גם עם הבצק החום.
  • נפתח את הבצק לאחר הקירור ונניח בצד ונפתח את הבצק השני גם - נניח אחד על השני ונרדד מעט בכדי לאחד אותם.
  • אפשר להכין רוגלכים או קרואסונים - ולהתפיח 40 דקות.
  • נאפה בתנור על חום של 170 מעלות , כ-20 דקות לבודדים, וכ-30 דקות לעוגה.

הכנת מילוי לרוגלכים:

  • 200 גרם חמאה מומסת, כוס סוכר, חצי כוס קקאו, כוס ממרח שוקולד שאוהבים - לערבב הכל ולמרוח.

הכנת מילוי לקרואסונים:

  • נמלא בקוביית שוקולד מהסדרה החדשה של עלית- לאפייה. בטעם ג׳נדויה.

מריחה / הברקה אחרי אפייה:

  • נרתיח חצי כוס סוכר על חצי כוס מים וכמה טיפות של לימון ונמרח אחר האפייה בעוד המאפה חם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בצק שמרים 

האם צריך למרוח מעל ביצה טרופה?
לא חובה. אני מרחתי מי סוכר מעל.
מתכון בצק שמרים
צילום: מעיין פוגל

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

מקור: Maayan Fogel

מה דעתך על אלה?

4 תגובות

    1. ייתכן שאפשר לנסות עם שוקולית ולהפחית את כמות הסוכר בהתאם, עם זאת ממליצים להשתמש בקקאו. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?