ארוחות צהרייםמתכוני עוף

בצק פילו במילוי מוקפץ ופירה

מחפשים המנה המושלמת לשולחן החג? קבלו: מתכון למניפות מדפי פילו מהממות , במילוי מגרה של מוקפץ ופירה ובצורה מפוארת במיוחד. מניפות טעימות אש שמומלץ מאוד להכין ולהגיש ישר. יככבו אצלכם כל ארוחת חג, בהבטחה!

 

מתכון באדיבות: סוניה סאני בן הרוש – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בצק פילו במילוי מוקפץ ופירה

מצרכים 

1 חבילת דפי פילו של מעדנות מופשר לילה במקרר.

למילוי של הפירה:
5 תפו”א מבושלים ומעוכים לפירה.
בצל גדול קצוץ ומטוגן עם מעט שמן עד להזהבה.
מלח, מעט פלפל לבן ומעט כורכום.

למילוי של המוקפץ:
1/2 קילו של חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול קצוץ
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות(גפרורים)
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכים לפרוסות
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלל שחור גרוס לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
קמצוץ קינמון
2 כפות רוטב סויה בסגנון אסייתי
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ’ילי
2 כפות סילאן

אופן הכנה

  • מערבבים את המרכיבים למילוי של הפירה היטב גם עם השמן של הבצל ונניח בצד לצינון.
  • נעבור למילוי של המוקפץ, נחמם במחבת ווק שמן זית ונוסיף את רצועות הגמבה ומתחילים להקפיץ כ-2 דקות.
  • להוסיף את קוביות חזה העוף ונמשיך להקפיץ כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הגזר ומקפיצים עוד דקה שתיים.
  • נוסיף את הפטריות ונתבל במלח , פלפל שחור , פפריקה וכורכום ואז נמשיך להקפיץ את הירקות והעוף כ- 2. מוסיפים את הרטבים וממשיכים להקפיץ עוד דקה שתיים לאיחוד טעמים.
  • לצמצם כמה שיותר את הנוזלים.
  • נעבור לתבשיל, שימו לב- כשעובדים עם דפי פילו תמיד לדאוג שיהיה מכוסה במגבת לחה אחרת זה מתייבש ונשבר.
  • לצורה של המניפה: לוקחים עלה פילו אחד שלם, נרסס בשמן ובעזרת האגודל והאצבע דוחפים את הדף מהאמצע של החלק התחתון כלפי מעלה עד הסוף כך שהדף מתכווץ בצדדים לצורת מניפה, נמשוך את זה מטה כשהאצבעות עדיין מחזיקות את הדף ונסדר את המניפה שנוצרה.
  • נשים מילוי בחלקה העליון של המניפה, קודם את הפירה ואחריה ומעליה את המוקפץ
  • סוגרים את הדפנות מעל המילוי ומתחילים לגלגל עד הסוף ומקבלים צורה מהממת של מניפה
  • נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה , נרסס מעל שמן ונפזר שומשום.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו עד להזהבה יפה מכל הכיוונים, כך שכל הצבע הלבן של הבצק יהיה זהוב, לא לחשוש ולהזהיב היטב כך תהנו מהקריספיות בכל ביס

 

סרטון הכנה מלא:

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להכין מראש ולהקפיא?
תשובה: מומלץ מאוד להכין ולהגיש באותו יום, אבל אפשר להכין מראש ולהקפיא אך חשוב מאוד לרסס אותם בשמן ולכסות בניילון נצמד ולאחר מכן בשקית ניילון על מנת שלא ייספגו ריחות מהמקפיא, וגם להוציא ישירות למגש האפייה ללא צורך בהפשרה ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ולאפות עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.

שאלה: אפשר אם יש גם שמן על השיש?
תשובה: לא, אחרת יהיה לו קשה להתכווץ ואף עלול להיקרע.

שאלה: כמה יחידות מתקבלות מחבילה אחת?
תשובה: יוצא משהו כמו 13 יחידות.

שאלה: לא  צריך למרוח כלום מעל לפני התנור?
תשובה: לשים שוב מעל ספריי שמן ולתנור. 

שאלה:  אפשר למלא גם בתפוח עץ או גבינה?
תשובה: כן בטח , אפשר למלא בכל מה שבא לך.

תמונות ותגובות מהעוקבים

אורטל לוי: יצא מושלם!! במילוי בשר טחון!”
אירינה טופז: היכנתי”
לבנה עזרא: גם אני הכנתי “
אודליה טויטו אזרד: תודה על מתכון מעולה הוספתי רוטב פטריות יצא מושלם”

 

עוד מתכונים מבוקשים:

בצק פילו במילוי בצק פילו במילוי בצק פילו במילוי

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker