| | | |

בצק פילו במילוי מוקפץ ופירה

מניפות טעימות אש שמומלץ מאוד להכין ולהגיש ישר. יככבו אצלכם כל ארוחת חג, בהבטחה!
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
מתכון בצק פילו במילוי

בצק פילו במילוי – מחפשים המנה המושלמת לשולחן האוכל? קבלו: מתכון למניפות מדפי פילו מהממות,

במילוי מגרה של מוקפץ ופירה ובצורה מפוארת במיוחד.

מניפות טעימות אש שמומלץ מאוד להכין ולהגיש ישר. יככבו אצלכם כל ארוחת חג, בהבטחה!

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

מתכון בצק פילו במילוי
צילום: סוניה סאני בן הרוש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה:

 

מתכון בצק פילו במילוי

בצק פילו במילוי מוקפץ ופירה

מניפות טעימות אש שמומלץ מאוד להכין ולהגיש ישר. יככבו אצלכם כל ארוחת חג, בהבטחה!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
כמות 13 יחידות
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו של מעדנות (500 גרם - מופשר לילה במקרר)

למילוי של הפירה:

  • 5 תפוחי אדמה (מבושלים ומעוכים לפירה)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • מלח (קורט)
  • פלפל לבן (מעט )
  • כורכום (מעט )

למילוי של המוקפץ:

  • ½ קילו חזה עוף (חתוך לקוביות קטנות)
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • 1 גמבה אדומה (חתוכה לרצועות)
  • 2 גזרים (חתוכים לרצועות דקות - גפרורים)
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון (250 גרם - חתוכים לפרוסות)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כורכום
  • קינמון (קמצוץ )
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 2 כפות סילאן

אופן ההכנה

להכנת הפירה:

  • מערבבים את המרכיבים למילוי של הפירה היטב גם עם השמן של הבצל ונניח בצד לצינון.

להכנת המילוי של המוקפץ:

  • נחמם במחבת ווק שמן זית ונוסיף את רצועות הגמבה ומתחילים להקפיץ כ-2 דקות.
  • להוסיף את קוביות חזה העוף ונמשיך להקפיץ כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הגזר ומקפיצים עוד דקה שתיים.
  • נוסיף את הפטריות ונתבל במלח , פלפל שחור , פפריקה וכורכום ואז נמשיך להקפיץ את הירקות והעוף כ- 2 דקות.
  • מוסיפים את הרטבים וממשיכים להקפיץ עוד דקה שתיים לאיחוד טעמים - לצמצם כמה שיותר את הנוזלים.

לצורה של המניפה:

  • לוקחים עלה פילו אחד שלם, ונרסס בשמן.
  • בעזרת האגודל והאצבע דוחפים את הדף מהאמצע של החלק התחתון כלפי מעלה עד הסוף כך שהדף מתכווץ בצדדים לצורת מניפה.
  • נמשוך את זה מטה כשהאצבעות עדיין מחזיקות את הדף ונסדר את המניפה שנוצרה.
  • נשים מילוי בחלקה העליון של המניפה, קודם את הפירה ואחריה ומעליה את המוקפץ.
  • סוגרים את הדפנות מעל המילוי ומתחילים לגלגל עד הסוף ומקבלים צורה מהממת של מניפה.
  • נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה , נרסס מעל שמן ונפזר שומשום.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו עד להזהבה יפה מכל הכיוונים, כך שכל הצבע הלבן של הבצק יהיה זהוב, לא לחשוש ולהזהיב היטב כך תהנו מהקריספיות בכל ביס.

הערות וטיפים

שימו לב - כשעובדים עם דפי פילו תמיד לדאוג שיהיה מכוסה במגבת לחה אחרת זה מתייבש ונשבר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון בצק פילו במילוי
צילום: סוניה סאני בן הרוש

שאלות נפוצות: בצק פילו במילוי מוקפץ

אפשר להכין מראש ולהקפיא?
תראי גם אני הכנתי שוב אתמול והקפאתי לחג רק לדאוג להתיז עליהם ספריי שמן ולכסות בניילון נצמד ואח"כ להכניס לשקית ניילון ולמקפיא כמו בתמונה כאן.
אפשר למלא גם בתפוח עץ או גבינה אני אנסה מקווה שיצליח לי?
אפשר למלא בכל מה שבא לך.
אפשר אם יש גם שמן על השיש?
לא, אחרת יהיה לו קשה להתכווץ ואף עלול להיקרע.
לא  צריך למרוח כלום מעל לפני התנור?
לשים שוב מעל ספריי שמן ולתנור.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון בצק פילו במילוי
צילום: שרית ענפי

"בדרך לתנור תודה על הסבר מעולה ומתכון מעולההה!"
שרית ענפי

מתכון בצק פילו במילוי
צילום: אירינה טופז

"הכנתי – אלופה!"
אירינה טופז

מתכון בצק פילו במילוי
צילום: אודליה טויטו אזרד

"תודה על מתכון מעולה הוספתי רוטב פטריות יצא מושלם!"
אודליה טויטו אזרד


רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?