עוגיות

עוגיות אמסטרדם רכות

מנסים פעם ומתמכרים לתמיד! עוגיות אמסטרדם המפורסמות שהן גם קריספיות ובאותו זמן עם מרקם רך ונימוח שפשוט נמס בפה. מתכון קל ומהיר שכל אחד יכול להכין!

 

מתכון באדיבות: השף רון יוחננוב ומלי מאירוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות אמסטרדם רכות

מצרכים 

ל–20 עוגיות:
150 גרם סוכר
50 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
כפית תמצית/מחית וניל
60 גרם קקאו
200 גרם קמח לבן
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
150 גרם מטבעות/פרליני שוקולד לבן


אופן הכנה 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר (הלבן והחום) והחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד. 
  • מוסיפים לקערה את הביצים והווניל וממשיכים לערבב. 
  • מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים ערבוב קצר, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה לפחות. 
  • מכינים את העוגיות: עבור כל עוגייה מגלגים שני כדורים מתערובת הבצק – אחד במשקל 25 גרם, ואחד במשקל 10 גרם. 
  • על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה משטחים את הכדור הראשון, במרכזו מניחים את מטבעות/פרלין השוקולד הלבן, משטחים את הכדור השני מעליו ומהדקים את הקצוות.
  • אופים 10-12 דקות. אפשר להניח להן להתקרר ומעט ואפשר להתנפל עליהן כשהן עוד חמות.

טיפים והמרות משקל

200 גרם קמח = כוס וחצי קמח חד פעמי חם או כוס מדידה

150 גרם סוכר לבן = כוס אחת של חד פעמי שקופה פשוטה

50 גרם סוכר חום = שליש כוס סוכר חד פעמי קר שקופה פשוטה

60 גרם קקאו = 6 כפות קקאו

טיפים : 

 

  • תכניסו למקרר כמה שיותר זמן את הבצק.
  • אל תאפו יותר זמן ממה שרשום. תוציאו שהם רכות , הן מתייצבות בחוץ.
  • תאפו אפייה רגילה מדף אמצעי ולא טורבו. אל תשימו יותר מ-15 עוגיות בתבנית כי הם משטתחות הרבה.
  • אפשר לשים פרלין אחר לא חייב לבן.
  • עדיפות לסוכר חום כהה מאשר חום בהיר.
  • טעים מאוד על העוגיה עצמה פאדג’ גם.

 

שאלות ותשובות

שאלה: במתכון המקורי הוא השתמש בשוקולד ציפס לבן ובאיזה שוקולד את השתמשת?
תשובה: פרלין לבן.

שאלה: מאיפה רוכשים פרלינים כאלו בלבן?
תשובה: חנויות כמו לגעת באוכל , מר קייק, אתר קוקסטוק ועוד. כעקרון זה פרלינים של ורד הגליל.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות אמסטרדם רכות

עוגיות אמסטרדם רכות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה! 

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker