עוגיות אמסטרדם ממכרות

עוגיות שוקולד ממולאות בפרלינים לבנים נמסות בפה.
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.34 על ידי 18 דירוגים
עוגיות אמסטרדם

מנסים פעם ומתמכרים לתמיד!
עוגיות אמסטרדם המפורסמות שהן גם קריספיות ובאותו זמן עם מרקם רך ונימוח שפשוט נמס בפה.
מתכון קל ומהיר שכל אחד יכול להכין! לא משנה מה רמת הידע שלו במטבח.
כבר לא צריך לנסוע לאמסטרדם בכדי להתפנק בעוגיות הטעימות ביותר שיש.
אז תפנו לכם קצת זמן מטבח, היעזרו בילדים והכינו קינוח שכל המשפחה תתמכר אליו.
כמו שאמרנו מנסים פעם אחת ומתמכרים, בתאבון ובזהירות.

מתכון באדיבות: מלי מאירוב והשף רון יוחחנוב

ספר המתכונים של מלי מאירוב

תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון

דרגו את המתכון כאן 

עוגיות אמסטרדם בהכנה

עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם ממכרות

עוגיות שוקולד ממולאות בפרלינים לבנים נמסות בפה.
ציון 4.34 על ידי 18 דירוגים
לדרג
כמות 20 עוגיות
זמן הכנה: 20 minutes
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מיקסר עם וו גיטרה
תבנית מרופדת נייר אפייה
כוס מדידה

המצרכים

  • 150 גרם סוכר
  • 50 גרם סוכר חום
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 60 גרם קקאו
  • 200 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 150 גרם מטבעות/פרליני שוקולד לבן

אופן ההכנה

הכנת העוגיות

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר (הלבן והחום) והחמאה, עד לקבלת מרקם אחיד. 
  • מוסיפים לקערה את הביצים והווניל וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים ערבוב קצר, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה לפחות.

הרכבת העוגיות

  • עבור כל עוגייה מגלגים שני כדורים מתערובת הבצק - אחד במשקל 25 גרם, ואחד במשקל 10 גרם.
  • על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה משטחים את הכדור הראשון, במרכזו מניחים את מטבעות/פרלין השוקולד הלבן, משטחים את הכדור השני מעליו ומהדקים את הקצוות.
  • אופים 10-12 דקות. אפשר להניח להן להתקרר ומעט ואפשר להתנפל עליהן כשהן עוד חמות.

הערות וטיפים

טיפים:
  • תכניסו למקרר כמה שיותר זמן את הבצק.
  • אל תאפו יותר זמן ממה שרשום. תוציאו שהם רכות , הן מתייצבות בחוץ.
  • תאפו אפייה רגילה מדף אמצעי ולא טורבו. אל תשימו יותר מ-15 עוגיות בתבנית כי הם משטתחות הרבה.
  • אפשר לשים פרלין אחר לא חייב לבן.
  • עדיפות לסוכר חום כהה מאשר חום בהיר.
  • טעים מאוד על העוגיה עצמה פאדג' גם.

המרות משקל:

200 גרם קמח = כוס וחצי קמח חד פעמי חם או כוס מדידה
150 גרם סוכר לבן = כוס אחת של חד פעמי שקופה פשוטה
50 גרם סוכר חום = שליש כוס סוכר חד פעמי קר שקופה פשוטה
60 גרם קקאו = 6 כפות קקאו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: עוגיות אמסטרדם

שאלה: במתכון המקורי הוא השתמש בשוקולד ציפס לבן ובאיזה שוקולד את השתמשת?  תשובה: פרלין לבן.
שאלה: מאיפה רוכשים פרלינים כאלו בלבן?  תשובה: חנויות כמו לגעת באוכל , מר קייק, אתר קוקסטוק ועוד. כעקרון זה פרלינים של ורד הגליל.
שאלה: ניתן לשים קוביית שוקולד לבן ?  תשובה: כן אפשרי.

מה חושבים על: עוגיות אמסטרדם

תמונות ותגובות מאנשים וגולשים שהכינו את המתכון

  1. נאוה בן- אור נחמני
    "מדהימים"
  2. יעקובוב ולריה
    "גם אני הכנתי"
  3. Dayana Yaakov
    "בדיוק מכינה אותם"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

עוגיית אמסטרדם


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגיות, אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

38 Comments

  1. היי רציתי לשאול אם אין לי פרלינים של שוקולד האם אפשר להשתמש בטבלת שוקולד ?
    וכמה קוביות שוקולד אני שמה בעוגייה?

    1. היי תהל,
      את יכולה בכיף להשתמש בטבלת שוקולד, היינו ממליצים לשים שתי קוביות אחת על גבי השניה.
      בהצלחה!

  2. שאלה יותר נכון.
    אפשר לאפות בטורבו במעלות אחרות? כי התנור שלי במצב לא טורבו מקצר לי את הבית.

    1. היי שמחה,
      כמובן, אפשר לאפות בתוכנית רגילה 180 מעלות. אפשר גם בחום טיפה נמוך יותר.
      בהצלחה!

    1. היי נועם,
      מסכימים לגמרי, אבל כמובן שזה עניין של טעם.
      נשמח לדעת מה הסיבה שלא אהבת את המתכון, האם זה קשור רק לשוקולד?
      ממתינים לתגובתך

  3. 5 stars
    אין העוגיות פשוט מגעילות יצאו מלוחות מלוחות
    בחיים יותר לא אכין מכאן מתכונים זה פשוט גיהינום,
    גזל זמן שאין להשיבו לעולם ועד עבדתי על העוגיות האלה
    שבוע וחצי וזה מה שיצא פשוט רעים האנשים שממציאים את כל המתכונים המשונים האלה

    1. היי!
      אנחנו ממש ממש מתנצלים שזו היתה החוויה שלך עם המתכון.
      המתכונים שמתפרסמים באתר שלנו הם של בשלנים ביתיים מכל רחבי הארץ, ואנחנו יכולים להבטיח לך שאף אחד מהם לא מטעה אנשים בכוונה.
      מה שכן, יש מתכונים שעובדים טוב יותר עבור אנשים מסוימים לעומת אחרים, ולכן מצאנו עבורך 4 מתכונים נוספים לעוגיות אמסטרדם לבחירתך:
      מתכון של סיגלית עמגר
      מתכון של מרי קוגן
      מתכון של שירה ז'ק
      מתכון של עינת בוימן
      בהצלחה 🙂

  4. עשיתי את המתכון אך לצערי זה לא מתייצב ,בדקתי ששמתי את כל המוצרים .
    הבצק דביק מאוד ולא אפשרי לעשות ממנו עיגולים.
    מאכזב..

    1. היי דורין!
      מצטערים שהבצק יצא כך. הוא אמור להיות דביק אבל אחרי קירור אפשר לעבוד איתו. ייתכן שהיה צריך עוד זמן במקרר.
      מצאנו בשבילך ארבעה מתכוני עוגיות אמסטרדם נוספים באתר שלנו, ואנחנו בטוחים שלפחות אחד מהם יעבוד בצורה טובה 🙂
      המתכון של סיגלית עמגר
      המתכון של מרי קוגן
      המתכון של עינת בוימן
      המתכון של שירה ז'ק
      בהצלחה 🙂

  5. אפיתי לפי המתכון אתמול בערב – בדיוק לפי המתכון (המצרכים, סדר הפעולות), העוגיות יצאו מהתנור עדיין רכות, בצקיות, הנחתי אותן במקרר לחצי שעה+ והן עדיין היו בצקיות.
    במקום לזרוק גילגלתי שוב והפעם שמתי על 200 מעלות לרבע שעה, יצא הרבה יותר טוב!
    את העוגיות של המתכון לא הצלחתי להרים מהנייר אפייה גם ללא מרית בלי שהן יתפרקו ויהיו מרוחות על כל המגש.
    בקיצור, תחפשו מתכון אחר

    1. היי נעמה, את הראשונה שמגיבה לכשלון העוגיות וצר לנו מאוד שלא צלחת את המתכון. (מאז פרסום המתכון קיבלנו תמונות ותגובות מושלמות מחברי הקהילה, את מוזמנת להתרשם גם בתגובות שמעלייך).
      את מוזמנת להתרשם ממתכון אחר דומה ומוצלח בקישור כאן
      בהצלחה בפעם הבאה!

  6. 5 stars
    עוגיות ממש טעימות ואכן ממכרות בטירןף!! כבר פעם שלישית שאני מכינה, מרב הביקוש! :))
    רציתי רק לשאול אם אפשר להכפיל כמויות של החומרים? ?? כדי שתצא לי כמות יותר גדולה..

    1. עדיף לא. כי כל הקטע שהם נימוחות כתוצאה מהחלבון חלב המקורר של החמאה מבחינה כימית . בלי זה זה יהרוס את הייחוד שלהן.

    1. סודה לשתייה הוא מרכיב חשוב בהכנת עוגיות בסגנון הזה, עדיף לא להחליף במשהו אחר. אך אם אין ברירה ניתן לנסות עם אבקת אפייה. בהצלחה!

  7. היי:) ניסיתי להכין אבל השוקולד מבפנים לא נמס ונשאר קשה איך אפשר להימנע מזה?

    1. הי יובל, זה גם תלוי בסוג השוקולד, גם בעובי שלו, וגם בשאלה אם את בודקת אם השוקולד נשאר נמס לאחר הקרור. כי כשמצננים את העוגיות השוקולד מתגבש.

      1. לא לאפות יותר זמן ממה שרשום. להוציא שהם רכות , הן מתייצבות בחוץ. להתשמש בסוכר חום כהה ולהקפיד על שאר הטיפים שמצויינים במתכון, בהצלחה!

  8. רציתי לדעת אם אפשר להכין את הכדורים עם השוקולד לבן ולהשאיר במקררר ולאפות לאחרי יומיים?
    או שעדיף לאפות עכשיו וזה יהיה טרי וטעים לעוד יומיים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?