| | |

פטריות ממולאות בשר חלומיות

פטריות ממולאות בבשר ובתפוחי אדמה, עטופות בבצק פילאס. מתכון קל למנה מרשימה!
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
פטריות ממולאות בשר

פטריות ממולאות בשר ותפוחי אדמה, עטופות בבצק פילאס. מנה מטריפה של מסעדות אצלכם על שולחן ארוחת השבת!

ארוחת השבת היא ארוחה חגיגית ואין מנה חגיגית וטעימה יותר להגשה מאשר פטריות פורטבלו ממולאות בבשר ובתפוחי אדמה. מנה משגעת ועשירה בטעמים שאי אפשר להפסיק לאכול! ולא תאמינו כמה שהיא קלה להכנה!

מתכון קל למנה מובחרת ביותר והכי מושלמת לארוחת השבת! מאפה טעים עם טעמים שיהיה קשה לשכוח ויגרוף תגובות נדהמות מכל הסובבים בשולחן!

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

פטריות פורטובלו ממולאות
צילום: סוניה סאני בן הרוש

למה באמת כדאי לכם: פטריות ממולאות

  • מנה מרשימה למראה ומרשימה בטעמה עוד יותר!
  • מתכון קל, מדויק וברור שלא משאיר מקום לטעויות!
  • מאפה טעים ומפנק כמו במסעדות ואפילו טעים יותר!
  • מתכון למנה שיכולה להיות מנה עיקרית או בתור מנה ראשונה!

שורה תחתונה: רוצים להשאיר רושם על האורחים ושלא יפסיקו להחמיא לכם? זה המתכון עבורכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פטריות ממולאות בשר

פטריות ממולאות בשר חלומיות

פטריות ממולאות בבשר ובתפוחי אדמה, עטופות בבצק פילאס. מתכון קל למנה מרשימה!
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מחבת בינונית
תבנית אפייה

המצרכים

לרוטב פטריות:

  • 12 פטריות פורטבלו (בגודל בנוני)
  • 1 בצל
  • ½ גמבה
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית מרק עוף
  • ½ שקית של רוטב פטריות

למילוי של בשר טחון:

  • בשר טחון (250 גרם)
  • 1 בצל גדול (קצוץ)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית ראס אל חנות
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס

למילוי של הפירה:

  • 5 תפו"א ( מבושלים ומעוכים לפירה)
  • בצל גדול (קצוץ ומטוגן עם מעט שמן עד להזהבה)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (קורט)
  • כורכום (קורט)

אופן ההכנה

להכנת הבשר:

  • מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה,
  • להוסיף את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו , מוסיפים את התבלינים ולטגן עוד דקה שתיים.
  • נניח בצד לצינון.

לרוטב פטריות:

  • נטגן בצל קצוץ עד להזהבה, להוסיף חצי גמבה חתוכה לרצועות ונשיך לטגן.
  • נוסיף קופסת של פטריות חתוכות מסוננות מנוזלים וממשיכים לטגן עוד דקה.
  • נוסיף את התבלינים - נערבב היטב ונוסיף 2 וחצי כוסות מים חמים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות , הרוטב מוכן כשהוא מסמיך טיפה.

להכנת המאפה:

  • מנקים את הפטריות מהרגליים ונגרד קצת מבפנים ואז נמלא בפירה ומעל קצת בשר טחון.
  • על משטח עבודה קצת מקומח נפתח את בצק הפילאס. לא נרדד כי הבצק כבר דק,  ונחלק ל-12 קוביות.
  • נניח מעל כל קובייה את הפטריות ואז לחתוך מסביב לרצועות.
  • מתחילים להרים את הרצועות כלפי אמצע הפטרייה ונכסה את כל המילוי.
  • נהפוך ונניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
  • למרוח ביצה ולפזר שומשום.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ולאפות עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
  • מגישים עם רוטב פטריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פטריות ממולאות בשר

האם את המילוי אפשר לשים בבצק עלים או פילו ולגלגל לרולדה במקום הדבר היפהפה שהוכן?
אם רוצים כרולדה,  זה כבר הופך להיות כמו בורקס, ואת הפטריות צריך לחתוך לפרוסות או רבעים או אפילו לטגן אותם עם בצל וזה יהיה מושלם.
מה הכוונה ב"שמים הפוך את המאפה"?
אחרי ששמים את הפטרייה ומקפלים את הבצק עליה שמים הפוך על התבנית, כך שהקיפול למטה במגש.
הפטריות ממולאות לא מוציאות נוזלים ומרטיבות את הבצק?
לא, יוצא מושלם.
בתמונה של המתכון רואים שיש משהו מתחת לפירה מה זה?
זאת הפטרייה – שמים ריבוע של בצק פילאס עליו את הפטרייה ובתוך הפטרייה שמים פירה ומעל בשר טחון.

 


הבמה כולה שלכם:
פטריות פורטובלו ממולאות
צילום: לילך אלחנוב

"הכנתי שבוע שעבר יצא טעים וכמעט הכל נטרף!"
לילך אלחנוב

פטריות ממולאות בשר
צילום: חן הרמן

"נהדרת את לפנק לפנק…!"
חן הרמן

פטריות פורטובלו ממולאות
צילום: סוניה סאני בן הרוש

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?