| | |

אוזני המן פרווה על בסיס שמן

מתכון שמכינים בקלי קלות מבצק נעים וקל לעבודה.
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.75 על ידי 12 דירוגים
מתכון לאוזני המן

הכי טעים: מתכון אוזני המן פרווה על בסיס שמן וללא מרגרינה! מתכון שמכינים בקלי קלות מבצק נעים וקל לעבודה, כך שאין צורך לקרר במקרר ואפשר לעבוד מיד!

הכי כיף להכין ממנו מתכון לאוזני המן רכות ונימוחות במילוי נוטלה. והמחמאות שתקבלו מבני הבית על עוגיות אלו? מפה עד הודעה חדשה.

ספר המתכונים של אילנה לוי

אוזני המן מתכון
צילום: אילנה לוי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? אוזני המן פרווה

מתכון לאוזני המן

אוזני המן פרווה על בסיס שמן

מתכון שמכינים בקלי קלות מבצק נעים וקל לעבודה.
ציון 4.75 על ידי 12 דירוגים
לדרג
כמות 40 יחידות
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½1 כפיות אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • שוקולד נוטלה (למילוי)

אופן ההכנה

  • נערבב יחד 2 כוסות קמח, 2 סוכר וניל, 1.5 כפית אבקת אפיה.
  • נוסיף 1 ביצה, 1/4 כוס שמן , 1/4 כוס מיץ תפוזים.
  • נלוש רק עד לאיחוד החומרים. אם הבצק יבש מעט אז אפשר להוסיף שמן עוד כף או שתיים.
  • נחלק את הבצק לשני חלקים.
  • על משטח מקומח נרדד כל חלק לעלה דק. ואז לקרוץ עיגולים.
  • בכל עיגול נניח בערך חצי או רבע כפית שוקולד נוטלה, תלוי בגודל העיגול.
  • נסגור את הקצוות לאוזן המן ונהדק חזק. כמה שמהדקים יותר כך יפתחו פחות בזמן האפייה.
  • יש לאפות בחום 180 מעלות, אפיה רגילה 15 דקות.
  • לאחר שמתקררים לפזר מעט אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון אוזני המן
צילום: אילנה לוי

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: אוזני המן מתכון – אילנה לוי

מה דעתך על אלה?

17 תגובות

  1. למה שוקולד נוטלה? אתם מעודדים יבוא על תוצרת הארץ? אני משתמשת בשוקולד השחר למרות שפה בארה״ב זה יותר יקר מנוטלה. אני ממליצה לכל אחד להשתמש בשחר העולה. המכסה הצהוב זה פרווה.

    1. היי נעמי, אפשר להשתמש בכל ממרח שרוצים, נכון גם ממרח השחר יוצא מושלם, בהצלחה ובתיאבון!

  2. שלום! המתכון נראה מהמם, במיוחד שהוא בלי מרגרינה,
    האם אוכל להחליף את מיץ התפוזים?
    תודה וחודש טוב ושמח!!

    1. היי, תודה על הפירגון!
      אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים או חלב שיבולת שועל 🙂

    1. היי הודיה,
      יכולות להיות לכך מספר סיבות, נשמח לפרט עבורך:
      1. בצק דק: חשוב לוודא שהבצק דק מספיק כך שנוח לעצב איתו והוא שומר על הצורה. בצק עבה לא יתנהג באופן דומה.
      2. חיבור הקצוות. צריך לחבר ממש את שני הצדדים זה לזה לגמרי.
      3. פחות אבקת אפייה: אפשר לנסות לשים פחות בפעם הבאה, כי ככל שהכמות שלה גדולה יותר, כך הבצק מתנפח לפני האפייה ומשנה צורה.
      4. אפייה בחום בינוני גבוה: חשוב לוודא שהתנור חם. אם הוא עוד לא התחמם מספיק או שהמעלות על חום בינוני נמוך, העוגיות לא ייאפו מייד ואז יש יותר סיכוי שהצורה שלהן תיפגע.
      מקווים שהצלחנו לעזור!

  3. היי,
    כמה בערך עוגיות יוצאות מהכמות הזאת?
    העוגיות מספיק מתוקות בלי סוכר?
    זה בסדר למלא בשוקולד צ'וקטה?
    תודה רבה על הכל!!

    1. היי טובה,
      ייצאו לך בערך 30 יחידות, פחות או יותר.
      את יכולה להוסיף מעט סוכר אם את חוששת, וזה אחלה למלא בשוקולד צו'קטה.
      בהצלחה!!

      1. תודה רבה!!
        עוד שאלה קטנה,
        האם את יודעת איפה לאחסן אותם לבערך שבוע,
        מקרר או מקפיא?
        כדי שישמר הכי טרי.
        תודה:)

        1. היי טובה,
          בשמחה רבה 🙂
          אפשר לאחסן את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע וחצי בטמפ' חדר, אבל אם את רוצה לשמור לפרק זמן ארוך יותר את בהחלט יכולה להקפיא. מקרר הכי פחות טוב כי הן יאבדו את הפריכות שלהן מהר.
          בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?