| | |

עוגיות פיצוחים מגולגלות מושלמות

 עוגיות מגולגלות שיקחו אתכם בחזרה לילדות המתוקה מתכון שיוצא מושלם איך שתכינו.
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
עוגיות מגולגלות מושלמות

עוגיות פיצוחים מגולגלות בבצק עם מרקם שרק רואים בחלום! עוגיות לטו בשבט גם טעימות וגם נראות כמו יצירת אומנות מרשימה.

עוגיות מגולגלות מושלמות שייקחו אתכם בחזרה לילדות המתוקה, ואם בא לכם להפתיע, ניתן גם למלות בכל סוג אחר של ריבה, מתכון שיוצא מושלם איך שתכינו!

ספר המתכונים של פרח גבסו

 

עוגיות לטו בשבט
צילום: פרח גבסו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות מגולגלות מושלמות

עוגיות פיצוחים מגולגלות מושלמות

 עוגיות מגולגלות שיקחו אתכם בחזרה לילדות המתוקה מתכון שיוצא מושלם איך שתכינו.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
כמות 2 רולים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 חבילה חמאה / מחמאה / מזולה (200 גרם )
  • 2 כפות חומץ תפוחים (אפשר עם חומץ רגיל)

למלית:

  • בוטנים (300 גרם )
  • שקדים לא קלויים (200 גרם )
  • אגוזי מלך (200 גרם )
  • 3 כפות קוקוס טחון
  • 2 כפות שומשום קלוי (ניתן לקלות על מחבת ללא שמן למספר דקות)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון
  • 1 חבילה ריבת תפוזים איכותית (350 גרם - ניתן להכין עם כל ריבה שאוהבים)
  • 1 ביצה (טרופה)
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • ממיסים את החמאה או המחמאה על גז.
  • מערבבים בקערה את הקמח, כוס מים וחומץ.
  • מוסיפים את המחמאה המומסת ולושים ביד (אין צורך במיקסר).
  • ללוש למספר דקות עד לקבלת בצק רך ונוח.
  • מניחים בקערה ועוטפים בשקית, ואז מכניסים למקרר לשעתיים.
  • במעבד מזון טוחנים את כל הפיצוחים דק (מומלץ להקפיץ במסננת אורז את הפיצוחים אחרי טחינה על מנת לסנן את קליפות הבוטנים)
  • מעבירים לקערה ומוסיפים שומשום קלוי, קוקוס, סוכר וקינמון.

הרכבת המאפה:

  • מחלקים את הבצק ל 2 חלקים.
  • כל חלק מרדדים בין 2 ניירות אפיה.
  • מורחים ריבה באופן שווה.
  • מפזרים מתערובת הפיצוחים בצורה נדיבה.
  • מגלגלים את העלה לרול.
  • מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • מכינים כך גם את הבצק השני.
  • מחממים תנור על 170 מעלות ואופים.
  • עם סכין חדה חורצים בצורה שווה לפרוסות עבות ולא עד הסוף.
  • מורחים ביצה טרופה ואז מפזרים שומשום וסוכר.
  • אופים למשך 40 דקות או עד להשחמה יפה.

הערות וטיפים

אחרי האפייה מצננים ומכניסים לקופסה אטומה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

שאלות נפוצות: עוגיות פיצוחים

במה אפשר להחליף את החמאה או המחמאה?
ניתן להמיר את החמאה או המחמאה בשמן קוקוס על אותה כמות. או שמן קנולה ביחס של כוס שמן.
האם צריך לקמח את משטח העבודה?
הבצק נוח לעבודה ואין צורך לקמח את משטח העבודה.
האם יש צורך לקלות את הפיצוחים?
אין צורך לקלות את הפיצוחים.
עוגיות מגולגלות
צילום: פרח גבסו

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגיות פיצוחים מתכון מאת: פרח גבסו 

Similar Posts

2 Comments

    1. לא ניסינו במתכון הזה, אך רוצים בד"כ ניתן להמיר את הקמח רגיל באותה כמות קמח כוסמין ואז להפחית ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?