מאפים ולחמים

חלה לשבת עם פסטו

חלה לשבת עם פסטו – כי על חלות כאלה לא מוותרים! מתכון לחלה ביתית רכה תוספת נדיבה של פסטו וצבע מרהיב כזה, שאפילו את הפירורים תלקטו מהצלחת! נסו עכשיו ולא יעבור שבת שלא מכינים בו חלות אלה.

 

מתכון באדיבות: תיקי שליו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חלה לשבת עם פסטו

מצרכים 

כלי אפיה גדול, בערך קוטר 36

חלמון מהול
חצי כפית מים
כפית סילאן
פסטו
שמן זית

לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות משפר אפיה
כף וחצי מלח בסוף הלישה
חצי כוס שמן זית (חד פעמי קר)
2 ביצים (אני אוהבת את המירקם עם ביצים)
מים פושרים כמה שניכנס לבצק גמיש ולא דביק – בין 2 כוסות ל 3.


אופן הכנה 

הכנת הבצק:

  • ללוש ל-15 דקות
  • אז להתפיח לבין שעה וחצי לשעתיים.
  • מוציאים הבצק, מחלקים ואז יש ולקלוע צמות
  • נעשה התפחה שניה אחרי קליעה בימים קרים אלו בין שעה לשעתיים.
  • נחמם תנור על 200 מעלות
  • נאפה על 180 מעלות

נמרוח מעל:

  • חלמון מהול עם חצי כפית מים חצי כפית סילאן. זה מה שעושה צבע מאוד יפה!
  • אחרי אפיה כשהחלה עדיין חמה למרוח בנדיבות פסטו עם שמן זית

שאלות ותשובות

שאלה: לאפות על טורבו או על רגיל?
תשובה: רגיל.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

חלה לשבת עם פסטו

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker