|
מתכון מיוחד במינו לעוגת קצף וקצפת חלומית! עוגת קצף וקצפת בטעם קפה , אחרי שתטעמו לא תפסיקו להתענג עליה , ממכרת ומושחתת ברמות! מכינים עוד פעם תוך שבוע , בדוק!

 
מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת קצף וקצפת מיוחדת

מצרכים 

100 גרם חמאה או מחמאה קרה
2 כפות סוכר
1 כוס קמח תופח
2 חלמונים


למרנג:
4 חלבונים
1 כוס סוכר


לקצפת:
1 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
1 כפית אינסטנט וניל
1 כפית אבקת נס קפה
2 כפות שמנת מתוקה + 3 קוביות שוקולד מריר ( לקישוט)


אופן הכנה 

  • את החמאה הקרה יש לחתוך לקוביות
  • ללוש במיקסר את כל החומרים
  • להניח נייר אפייה על תחתית תבנית קפיצית
  • לאפות בתנור שחומם מראש , 180 מעלות 10-12 דקות לא יותר
  • לשחרר את העוגה מהתבנית ולהניח בצד

למרנג:

  • 4 חלבונים, 1 כוס סוכר. להקציף 2 דקות במהירות בינונית, ואח"כ במהירות גבוהה 5 דקות
  • להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף חזק
  • להניח נייר אפייה על תחתית התבנית ולסגור עם החלק העליון.
  • לזלף או למרוח את המרנג  
  • לאפות על חום 100 מעלות במשך שעתיים

לקצפת: 

  • להקציף את המרכיבים לקצפת , ולהניח על הבצק, מעל את המרנג
  • לקישוט נשים 2 כפות שמנת מתוקה + 3 קוביות שוקולד מריר במיקרו , נמיס ואז נטפטף מעל

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה כוס מדידה משתמשים במתכון זה?
תשובה: במתכון משומש ב כוס חד פעמי שתייה חמה.

שאלה: אפשרי במקום חמאה שמן או מרגרינה?
תשובה: אפשר מרגרינה.

שאלה: משתמשים בתבנית גדולה של התנור?
תשובה: לא , רק בתבנית קפיצית 24.

שאלה: כמה זמן מרנג יישאר פריך? למחרת יהיה בסדר?
תשובה:  כן בטח.

שאלה: אם רוצים להכין בתבנית אלומיניום חד״פ, איזה גודל אפשרי?
תשובה: אפשר בגודל 20/30.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אילנית אשר תאם:"כך יצא! פשוט מעולה."
עוד מתכונים מבוקשים:



הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *