מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת קצף וקצפת מיוחדת
מצרכים
100 גרם חמאה או מחמאה קרה
2 כפות סוכר
1 כוס קמח תופח
2 חלמונים
למרנג:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
לקצפת:
1 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
1 כפית אינסטנט וניל
1 כפית אבקת נס קפה
2 כפות שמנת מתוקה + 3 קוביות שוקולד מריר ( לקישוט)
אופן הכנה
- את החמאה הקרה יש לחתוך לקוביות
- ללוש במיקסר את כל החומרים
- להניח נייר אפייה על תחתית תבנית קפיצית
- לאפות בתנור שחומם מראש , 180 מעלות 10-12 דקות לא יותר
- לשחרר את העוגה מהתבנית ולהניח בצד
למרנג:
- 4 חלבונים, 1 כוס סוכר. להקציף 2 דקות במהירות בינונית, ואח"כ במהירות גבוהה 5 דקות
- להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף חזק
- להניח נייר אפייה על תחתית התבנית ולסגור עם החלק העליון.
- לזלף או למרוח את המרנג
- לאפות על חום 100 מעלות במשך שעתיים
לקצפת:
- להקציף את המרכיבים לקצפת , ולהניח על הבצק, מעל את המרנג
- לקישוט נשים 2 כפות שמנת מתוקה + 3 קוביות שוקולד מריר במיקרו , נמיס ואז נטפטף מעל
שאלות ותשובות
שאלה: באיזה כוס מדידה משתמשים במתכון זה?
תשובה: במתכון משומש ב כוס חד פעמי שתייה חמה.
שאלה: אפשרי במקום חמאה שמן או מרגרינה?
תשובה: אפשר מרגרינה.
שאלה: משתמשים בתבנית גדולה של התנור?
תשובה: לא , רק בתבנית קפיצית 24.
שאלה: כמה זמן מרנג יישאר פריך? למחרת יהיה בסדר?
תשובה: כן בטח.
שאלה: אם רוצים להכין בתבנית אלומיניום חד״פ, איזה גודל אפשרי?
תשובה: אפשר בגודל 20/30.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אילנית אשר תאם:"כך יצא! פשוט מעולה."
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!