מאפים ולחמים

בייגלה ירושלמי עם שומשום

מביאים לכם מתכון לבייגלה ירושלמי שלא תצליחו להפסיק לזלול! בייגלה ירושלמי בציפוי שומשום ובמעטפת פריכה , רך מבפנים ואוורירי במיוחד. שמים כגיוון לכריך של הילדים או פשוט כמו שהוא, עם זעתר בצד וקערית שמן זית, ואז מתמכרים!

 

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בייגלה ירושלמי עם שומשום

מצרכים 

1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 אבקת אפיה אפשר בלי
3 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
1 כף מלח
3 כוסות מים
1 כף שבבי בצל יבש אפשר בלי
1 כף אורגנו יבש אפשר בלי
הכל כוס חד פעמי שתיה חמה
לקישוט
צלחת עם מים עם 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סוכר
צלחת עם שומשום או קצח


אופן הכנה 

  • לשים בקערה כוס מים מהברז עם סוכר ושמרים ולהמתין רבע שעה.
  • להוסיף את שאר המצרכים עם 2 כוסות מים פושרים וללוש לבצק נעים לכסות להתפיח חצי שעה ללוש ושוב התפחה .
  • לחלק את הבצק לכדורים אפשר כל גודל שרוצים , במתכון מחלקים ל12.
  • כדורים לקמח מעט ולתת תפיחה של 10 דקות לעשות חור באמצע .
  • לתת לנוח 10 דקות לקחת 1 ולפתוח עם הידיים ל בייגלה גדול .
  • לתבול בצלחת עם המים משני הצדדים ואחר כך בשומשום משני הצדדים.
  • להניח בתבנית על נייר אפיה ולאפות בתנור 200 מעלות.
  • לקחת שומשום עם מעט סוכר ומעט מלח ולאפות בערך חצי שעה .

שאלות ותשובות

שאלה: האם אפשר להכין בערב ולתת לבצק לתפוח במקרר? ואז חייבים שוב ללוש ולתת עוד תפיחה?
תשובה:  אפשרי בהחלט , גם יוצא מוצלח.

שאלה: אחרי האפייה יש לקחת שומשום עם מעט סוכר ומעט מלח ולאפות , באיזה שלב עושים את זה?
תשובה:  שמים צלחת עם מים מעט, מלח ומעט סוכר. לוקחים בייגלה לטבלת בצלחת ואז לטבלת בשומשום ומניחים על תבנית אפיה ואופים.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • לורי אלקנט: “להכין בערב ולתת לבצק לתפוח במקרר, יצא מוצלח!”
  • : “”

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker